Buradasın
Poğaça açma şekilleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poğaça açma şekillerinden bazıları şunlardır:
- Bohçadan çıkan lezzet 2. Poğaça hamuru yuvarlak şekilde açılır, ortasında boşluk kalacak şekilde 4 eşit parça elde etmeyi sağlayacak kesikler açılır 2. Her üçgenin ortasına harç konur ve üçgenler kenarlarından birleştirilir 2.
- Çiçek 2. Hamur bezesinin ortasına bir çay bardağı koyup bastırılır 2. Kenarlardan çıkan hamurlar önce 4 eşit parçaya, sonra her parça 3 eşit parçaya olmak üzere toplamda 12 parçaya ayrılır 2. 12 parça tek tek burgu haline getirilir ve 2’li grup şekilde birleştirilir 2.
- Örgü 2. Hamur oval şekilde açılır, kenarına harç konur ve yarısı katlanır 2. Açık kalan kısım orta kalınlıkta şeritler elde edecek şekilde kesilir ve katlanan kısmın üzerinde örgü oluşturacak şekilde katlanır 2.
- Gül 2. Poğaça hamuru yuvarlak olarak açılır, ortasında harç koyulacak boşluk ayrılıp çeyrek dairelere bölünür 2. Her daire dilimi harcın etrafına gül yaprağı gibi gözükecek şekilde sarılır 2.
- Ay çöreği sepeti 2. Poğaça hamuru yuvarlak şekilde açılır, hamurun yarısı çoklu bıçakla ya da tek tek ince şeritler halinde kesilir 2. Şeritlerin bitme noktasına harç konur, hamurun kesilmemiş kısmından başlayarak katlanır 2.
- İstiridye 2. Hamur açılır, kenarlarında büyük bir kare elde edecek şekilde kesilir 2. Karenin üzerinde 4 adet şerit kesilir ve bu şeritler şekilli bıçaklarla da kesilerek farklılık elde edilebilir 2. Karenin ortasına çapraz gelecek şekilde harç konur ve uçlardan katlanır 2.
Ayrıca, açma poğaça için aşağıdaki kaynaklara göz atılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: