Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane hamuruna katılan bazı malzemeler:
- Un 25. Genellikle 6-8 su bardağı un kullanılır ve hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar azar azar ilave edilir 25.
- Margarin veya tereyağı 25. Hamurda 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı kullanılır 25.
- Maya 25. Genellikle instant maya kullanılır 25.
- Süt 25. Hamurda 1 çay bardağı ılık süt kullanılır 25.
- Sıvı yağ 25. 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir 25.
- Yumurta 25. 2 adet yumurta kullanılır, birinin sarısı üzeri için ayrılır 25.
- Şeker 25. 2 yemek kaşığı toz şeker eklenir 5.
- Tuz 25. 1 tatlı kaşığı tuz kullanılır 5.
- İç harç 25. Poğaça veya açma gibi hamur işlerinin içine lor peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, patates veya dereotu gibi malzemeler eklenebilir 25.
Pastane hamurunun tam tarifi ve kullanılan malzemeler, yapılan hamur işine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: