Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane simidi tarifinin püf noktaları:
- Mayalanma süresi: Hamurun en az 30 dakika, 1 saate kadar mayalanmasına izin vermek, simidin iç dokusunun yumuşacık olmasını sağlar 25.
- Pekmez-su karışımı: Pekmez ve suyu eşit oranda karıştırmak, simide lezzet ve bronz bir renk kazandırır 5.
- Susam: Susamı hafifçe kavurmak, aromasını artırır; ancak yakmamaya özen gösterilmelidir 5.
- Ilık malzemeler: Süt, su ve yağın ılık olması, mayanın daha kolay aktif olmasını sağlar 4.
- Dinlendirme: Hazırlanan simit hamurunu dinlendirerek mayanın aktive olması sağlanmalıdır 2.
- Pişirme: Fırının içine yanmaz bir kasede su koymak, simidin dışı çıtır, içi yumuşak olmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: