Buradasın
Pastacı Kreması yaparken nişasta yerine ne kullanabilirim?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastacı kreması yaparken nişasta yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Pirinç unu 1. Suyla karıştırıldığında renksiz bir görünüm oluşturur ve gluten içermez 1.
- Ararot tozu 13. Gluten içermeyen bir alternatif olup, düşük sıcaklıklarda kıvam artırıcı özelliği vardır 13.
- Keten tohumu 1. Sıvıları emerek kıvam artırıcı görev görür 1.
- Un 4. Özellikle mısır unu, kremaya hafif bir tat ve kıvam katar 4.
- Jelatin 34. Soğuk ve sıcak tatlılarda kullanılan bir kıvam artırıcıdır 34.
- Agar agar 4. Deniz yosunundan elde edilen bir kıvam artırıcı olup, vegan tariflerde tercih edilir 4.
Alternatif seçimi, diyet gereksinimlerine ve tat tercihlerine bağlı olarak yapılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: