Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastacı kremasının kıvamı sürülebilir ama akışkan olmayan bir yapıda olmalıdır 4. Çırpıldığında görsel olarak kabarık ve hafif olmalıdır 4.
Kremanın ideal kıvama gelmesi için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Yumurta sarısının çırpılması: Kremanın sönmemesi ve istenilen kıvama ulaşması için yumurta sarısının şekerle iyice çırpılması gerekir 1.
- Yağlı süt kullanımı: Kıvam veren ve daha yoğun bir krema elde etmeyi sağlayan yağ, sütün içinde bulunmalıdır 1.
- Malzemelerin elenmesi: Un, nişasta, vanilya gibi katı malzemeler elekten geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir 1.
- Isı dengesi: Süt ve yumurtayı karıştırma aşamasında, çorba terbiyesinde kullanılan teknik uygulanmalıdır 1.
- Tereyağı ilavesi: Kremaya parlaklık kazandırmak için oda sıcaklığındaki tereyağından ilave edilip karıştırılarak eritilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: