• Buradasın

    Pandispana kekinin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pandispanya kekinin içine temel olarak şu malzemeler konur:
    • 4 adet yumurta 13;
    • 1 su bardağı toz şeker 13;
    • 1 su bardağı un 13;
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
    • 1 çay kaşığı vanilin 1;
    • Yarım çay bardağı su (isteğe bağlı) 1.
    Ayrıca, farklı tatlar elde etmek için kakao, hindistan cevizi, ceviz veya badem gibi kuru yemişler de eklenebilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dikdörtgen pandispanya ile ne yapılır?

    Dikdörtgen pandispanya ile çeşitli tatlılar yapılabilir: 1. Yaş Pasta: Pandispanyayı katlara ayırıp krema ve meyvelerle doldurarak nefis bir yaş pasta hazırlayabilirsiniz. 2. Rulo Pasta: Pandispanyayı dikkatlice rulo şeklinde sararak kremalı rulo pasta yapabilirsiniz. 3. Tiramisu: Pandispanya dilimlerini kahveyle ıslatarak, mascarpone peyniri ve kakao ile tiramisu yapabilirsiniz. 4. Kremalı Tatlı: Pandispanyanın üzerini pasta kremasıyla kaplayarak, isteğe göre meyve veya çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Ayrıca, pandispanya farklı malzemelerle zenginleştirilerek çikolatalı veya meyveli olarak da yapılabilir.

    6 yumurtalı pandispanya nasıl yapılır?

    6 yumurtalı pandispanya yapmak için gerekli malzemeler: 6 adet oda sıcaklığında yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; yarım su bardağı sıcak su; yarım su bardağı mısır nişastası; çeyrek su bardağı sıvı yağ; 1,5 su bardağı un; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve ayrı kaplara koyun. 2. Şekerin yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın. 3. Yumurta sarısına da kalan şekeri ekleyip yüksek devirde mikserle çırpın. 4. Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin ve en fazla 1 dakika çırpın. 5. Yumurta beyazını kek hamuruna 3 seferde ekleyin, her seferinde spatula ile yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştırın. 6. 18 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. 7. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıba dökün. 8. Tezgaha birkaç sefer sertçe vurup varsa havasının gitmesini sağlayın. 9. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında ortalama 45 dakika pişirin. Pandispanyayı soğuduktan sonra streç filmle sarıp derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz.

    Pandispanya püf noktası nedir?

    Pandispanya yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır: 1. Malzeme Sıcaklığı: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. 2. Yumurtaların Ayrılması: Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı çırpılmalıdır. 3. Kuru Malzemelerin Elenmesi: Un ve kabartma tozu gibi kuru malzemeler elenerek kullanılmalıdır. 4. Karışımın Homojen Olması: Yumurta karışımı üzerine kuru malzemeler yavaş yavaş eklenip, alttan üste doğru karıştırılmalıdır. 5. Fırın Isısı: Fırını önceden 160 derecede ısıtmak, pandispanyanın yavaş yavaş pişmesini sağlar. 6. Fırın Kapısının Açılmaması: Pandispanya pişerken fırın kapağı hemen açılmamalı, aksi takdirde sönebilir. 7. Soğutma: Pandispanya piştikten sonra en az 2 saat bekletilip, daha sonra kesilmelidir.

    Pandispanya ve pasta keki aynı mı?

    Pandispanya ve pasta keki aynı şeyi ifade eder. Pandispanya, pasta yapımında kullanılan, un, yumurta ve şekerle yapılan bir kek türüdür.

    Pandispanya yaparken süt yerine ne kullanılır?

    Pandispanya yapımında süt yerine yoğurt veya kefir kullanılabilir.

    Pandispanya en iyi hangi unla yapılır?

    Pandispanya yapımında elenmiş beyaz un kullanılması önerilir.

    Mois pandispanya nasıl yapılır?

    Mois pandispanya yapımı için gerekli malzemeler: Pandispanya için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı su, 1 paket kabartma tozu, bir çimdik tuz. Kreması için: 3 su bardağı süt, 2 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao. Üzeri için: Çilek. Mois pandispanya yapılışı: 1. Derin bir kaba yumurta beyazlarını alıp, bir çimdik tuz ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. 3. Kuru malzemeleri (un, kakao, kabartma tozu) ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. 4. Yumurta beyazlarını, hazırladığınız karışıma ekleyin. 5. Harcı söndürmeden, nazikçe ve aynı yönde karıştırarak, her şeyin iyice karışmasını sağlayın. 6. Kullanacağınız çemberin içini yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın. 7. Hazırladığınız pandispanya harcını 19 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün. 8. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında, 35-40 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirin. 9. Kreması için orta boy bir sos tenceresine bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. 10. Üzerine sütü ilave edip orta ateşte çırpma teli yardımıyla karıştırarak pişirin. 11. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp üzerine vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 12. Soğumuş olan mois pastanın kekini tırtıklı bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya bölün. 13. Kekin ilk katına daire şeklinde kremayı sıkın ve 2 parmak genişliğinde boşluk bırakın. 14. Boşluk bıraktığınız kenarlara çilekleri dizin. 15. İkinci katına da aynı şekilde işlem yapın. 16. Son olarak 3. keki yerleştirin ve kalan kremayı üzerine ekleyip spatula yardımıyla güzelce yayın. 17. Artmış olan kekleri elinizle ufalayıp