Kakaolu pandispanya yapımı için gerekli malzemeler: 6 adet yumurta; 4 Türk kahvesi fincanı un; 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker; Yarım paket vanilya; 1 çay kaşığı karbonat; Yarım fincan kadar ılık su; 2 tatlı kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Yumurta aklarını 1 çay kaşığı ucu kadar tuz ile temiz bir kapta kar beyaz olana kadar çırpın. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şeker ile çırpın. 3. Yarım fincan ılık su içinde kakaoyu eritin ve çırptığınız yumurta sarılarına azar azar ekleyin. 4. Karışımın incelmesini sağlayın. 5. Diğer kuru malzemeleri eleyerek yumurta sarılarına ekleyin ve kaşık yardımı ile karıştırın. 6. Bu karışıma azar azar çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın, homojen hale getirin fakat çok karıştırmayın. 7. Kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. 8. Fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra kalıptan çıkartarak tel bir ızgara üzerinde soğutun. 9. Kalınlığına göre 2 yada 3 eşit parçaya ayırarak dilediğiniz pasta malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Alternatif bir kakaolu pandispanya tarifi: 4 adet büyük yumurta; 1 su bardağı toz şeker; Yarım su bardağı süt; Yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı un; Yarım su bardağı kakao; 1 paket kabartma tozu; Yarım çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı vanilin. Yapılışı: 1. Un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyin ve karıştırın. 2. Yumurtaları ve toz şekeri büyük bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. 3. Sıvı yağı ve sütü karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın. 4. Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu sıvı karışıma yavaşça ekleyin. 5. Karışımı spatula ile veya düşük hızda mikserle karıştırın. 6. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış 20