Buradasın
Pandispanya püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pandispanya yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Malzemeler: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır 145.
- Yumurta ve şeker: Yumurta sarıları ve akları ayrı çırpılmalıdır 12. Yumurta aklarına 1 çimdik tuz eklenerek kabarıp katılaşana kadar çırpılmalıdır 1.
- Karıştırma: Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek sıvı karışıma eklenmeli, karışım fazla karıştırılmamalıdır 125.
- Fırın ayarı: 160-180°C ısıda, 25-30 dakika pişirilmelidir 23. Fırının kapağı ilk 30 dakika açılmamalıdır 12.
- Kalıp: Kelepçeli kalıbın tabanı ve kenarları yağlı kağıtla kaplanmalıdır 145.
- Pişirme sonrası: Pandispanya fırından çıkarıldıktan sonra hemen çıkarılmamalı, fırın kapatılıp kapağı aralıklı bırakılarak 5 dakika bekletilmelidir 1.
- Bekletme: Pandispanya, kullanmadan önce en az 2 saat, tercihen 1 gün bekletilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: