Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
6 yumurtalı pandispanya yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet oda sıcaklığında yumurta 34;
- 1,5 su bardağı toz şeker 34;
- yarım su bardağı sıcak su 34;
- yarım su bardağı mısır nişastası 3;
- çeyrek su bardağı sıvı yağ 3;
- 1,5 su bardağı un 34;
- 1 paket vanilya 34;
- 1 paket kabartma tozu 34.
Yapılışı:
- Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve ayrı kaplara koyun 34.
- Şekerin yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın 34.
- Yumurta sarısına da kalan şekeri ekleyip yüksek devirde mikserle çırpın 3. Azar azar sıcak sudan ekleyerek çırpmaya devam edin 3. Üzerine sıvı yağı ilave edin 3.
- Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin ve en fazla 1 dakika çırpın 3.
- Yumurta beyazını kek hamuruna 3 seferde ekleyin, her seferinde spatula ile yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştırın 34.
- 18 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın 3.
- Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıba dökün 3.
- Tezgaha birkaç sefer sertçe vurup varsa havasının gitmesini sağlayın 3.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında ortalama 45 dakika pişirin 3. Fırına göre süre değişiklik gösterebilir, kontrollü olun 3.
Pandispanyayı soğuduktan sonra streç filmle sarıp derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: