Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
6 yumurtalı pandispanya yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet oda sıcaklığında yumurta 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- Yarım su bardağı sıcak su 1;
- Yarım su bardağı mısır nişastası 1;
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1;
- 1,5 su bardağı un 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve ayrı kaplara koyun 1.
- Şekerin yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın 1.
- Yumurta sarısınına da kalan şekeri ekleyip yine yüksek devirde mikserle çırpın 1. Azar azar sıcak sudan ekleyerek çırpmaya devam edin 1. Üzerine sıvı yağı ilave edin 1.
- Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin ve en fazla 1 dakika çırpın 1.
- Yumurta beyazını kek hamuruna 3 seferde ekleyin 1. Her seferinde spatula ile yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştırın 1.
- 18 cm lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın 1.
- Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıba dökün 1. Tezgaha bir kaç sefer sertçe vurup varsa havasının gitmesini sağlayın 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında ortalama 45 dakika pişirin 1. Fırınınıza göre süre değişiklik gösterebilir, kontrollü olun 1.
Pandispanyayı soğuduktan sonra streç filmle sarıp derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: