• Buradasın

    6 yumurtalı pandispanya nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    6 yumurtalı pandispanya yapımı için gerekli malzemeler:
    • 6 adet oda sıcaklığında yumurta 1;
    • 1,5 su bardağı toz şeker 1;
    • Yarım su bardağı sıcak su 1;
    • Yarım su bardağı mısır nişastası 1;
    • Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1;
    • 1,5 su bardağı un 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1.
    Yapılışı:
    1. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve ayrı kaplara koyun 1.
    2. Şekerin yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın 1.
    3. Yumurta sarısınına da kalan şekeri ekleyip yine yüksek devirde mikserle çırpın 1. Azar azar sıcak sudan ekleyerek çırpmaya devam edin 1. Üzerine sıvı yağı ilave edin 1.
    4. Kuru malzemelerin hepsini eleyerek ekleyin ve en fazla 1 dakika çırpın 1.
    5. Yumurta beyazını kek hamuruna 3 seferde ekleyin 1. Her seferinde spatula ile yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştırın 1.
    6. 18 cm lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın 1.
    7. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıba dökün 1. Tezgaha bir kaç sefer sertçe vurup varsa havasının gitmesini sağlayın 1.
    8. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında ortalama 45 dakika pişirin 1. Fırınınıza göre süre değişiklik gösterebilir, kontrollü olun 1.
    Pandispanyayı soğuduktan sonra streç filmle sarıp derin dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pandispanya için hangi pasta altlığı kullanılır?

    Pandispanya için kelepçeli kalıp veya yağlı kağıt serilmiş 20-22 cm'lik pasta çemberi kullanılabilir.

    Az yumurtalı pandispanya olur mu?

    Evet, az yumurtalı pandispanya yapılabilir. Az yumurtalı pandispanya tarifi için gerekli malzemeler genellikle şunlardır: 2 adet yumurta; 100 gram toz şeker; 100 gram un; 50 ml süt; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü. Hazırlanışı: 1. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. 2. Unu eleyerek karışıma ekleyin. 3. Sütü de ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edin. 4. Yağlanmış kalıba hamuru dökün. 5. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 6. Piştikten sonra soğumaya bırakın. 7. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

    Pandispanya tarifi püf noktaları nelerdir?

    Pandispanya tarifi püf noktaları şunlardır: 1. Malzemelerin Kalitesi: Taze yumurta kullanmak pandispanyanın lezzetini ve kabarıklığını artırır. 2. Yumurtaların Oda Sıcaklığında Olması: Yumurtaları buzdolabından çıkardıktan sonra bir süre oda sıcaklığında bekletmek, daha iyi kabarmalarını sağlar. 3. Yumurtanın Beyazını ve Sarısını Ayırmak: Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı çırpmak ve beyazları çırparken bir çimdik tuz eklemek gereklidir. 4. Kuru Malzemeleri Elemek: Kuru malzemeleri havalandırarak elemeniz, pandispanyanızın daha pofuduk olmasına yardımcı olur. 5. Karışımı Yavaşça Karıştırmak: Yumurta karışımının üzerine kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyip, alttan üstte doğru spatula yardımı ile karıştırmak gerekir. 6. Fırını Önceden Isıtmak: Fırını önceden 160 derecede ısıtmak, pandispanyanızın yavaş yavaş ve sönmeden pişmesini sağlar. 7. Fırın Kapağını Hemen Açmamak: Pandispanyanız pişti diye fırının kapağını hemen açarsanız sönebilir, bu yüzden fırını kapatıp kapağının aralık kalmasını sağlamak gereklidir. 8. En Az 2 Saat Bekletmek: Pandispanyanız piştikten sonra en az 2 saat bekletip ondan sonra kesmeniz önerilir.

    Pandispanya yaparken süt yerine ne kullanılır?

    Pandispanya yapımında süt yerine yoğurt veya kefir kullanılabilir.

    Pandispanya malzemeleri nelerdir?

    Pandispanya malzemeleri şunlardır: Yumurta (genellikle 3 adet); Şeker (3 yemek kaşığı); Un (3 yemek kaşığı); Kaynar su (4 yemek kaşığı); Vanilya (1 paket); Tuz (bir tutam). Ayrıca, pandispanyanın yapımında nişasta da kullanılabilir, ancak bu tarifte nişasta yer almamaktadır.

    Evde pasta yaparken pandispanya yerine ne kullanılır?

    Evde pasta yaparken pandispanya yerine hazır kek veya kakaolu kek kullanılabilir.

    Pandispanya kek kaç dakikada pişer?

    Pandispanya keki 170 derece fırında 20-25 dakika pişer.