Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Narlı Türk lokumu yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy nar 1;
- 5 yemek kaşığı nişasta 12;
- 1 çay bardağı toz şeker 12;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 12;
- 1 su bardağı Hindistan cevizi (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Narları tanelerine ayırın ve blender ya da meyve sıkacağıyla suyunu sıkın 1.
- Nar suyunu tencereye alın, üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyin 12.
- Koyulaşana kadar pişirin, kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın 12.
- Küçük boy borcamı suyla ıslatın, karışımı borcama boşaltın 1.
- Üzerini düzeltip streçle kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin 1.
- Ters çevirip borcamdan çıkarın, bir tabağa Hindistan cevizi serpin 1.
- Üzerine beklettiğiniz ve soğuyan narlı harcı alın, dilimleyerek bulayın ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: