Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel Türk lokumu zamanla farklı çeşitlere ayrılmıştır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Sade Lokum: Temel malzemelerle yapılan, ek bir aroma veya kuruyemiş içermeyen lokum 13.
- Fıstıklı Lokum: İçerisinde bol miktarda Antep fıstığı bulunan lokum 13.
- Cevizli Lokum: Ceviz parçacıklarıyla zenginleştirilmiş lokum 13.
- Güllü Lokum: Gül suyu ile aromalandırılmış ve genellikle pembe renkte olan lokum 13.
- Hindistancevizli Lokum: Üzeri hindistancevizi ile kaplanmış lokum 13.
- Çikolatalı Lokum: Çikolata ile kaplanmış veya çikolata ile aromalandırılmış lokum 13.
- Kaymaklı Lokum: İçerisinde doğal kaymak bulunan, genellikle dışı hindistancevizi ile kaplı lokum 1.
Ayrıca, dünya genelinde Yunan lokumu, İran lokumu, Marokko lokumu, Amerikan lokumu ve Hindistan lokumu gibi farklı kültürlere ait lokum çeşitleri de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: