Buradasın
Muhallebi pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebi (pastacı kreması) yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 14;
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 14;
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1;
- 1 su bardağı şeker 14;
- 1 paket şekerli vanilin 14;
- 1 adet yumurta sarısı 14;
- 50 gr margarin veya tereyağı 14;
- 1 paket süt kreması (200 ml) veya toz krem şanti 1.
Yapılışı:
- Bir su bardağı sütü ayırın 1.
- Tencerede un ve şekeri karıştırın, üzerine kalan sütü ekleyip ocağın altını açın ve çırpıcıyla karıştırın 1.
- Başka bir kapta nişasta, yumurta sarısı ve sütü karıştırıp ılık sütle hızlıca karıştırın ve çırpmaya devam edin 1.
- Karışım katılaşmaya başlayacak, üzeri göz göz patlayıncaya kadar karıştırıp 2-3 dakika pişirin ve altını kapatın 1.
- Altını kapattıktan 2 dakika sonra vanilin ekleyin ve karıştırın 1.
- Margarini ekleyip karıştırın, ılınınca süt kremasını ekleyip mikserle 3 dakika çırpın 1.
Süt kreması kullanılıyorsa toz krem şanti eklenmemelidir, aksi takdirde iki malzeme bir arada kullanılmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: