Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre süt 12
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 3 yemek kaşığı pirinç unu 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
Yapılışı:
- Tencerenin içinde toz şeker, un, pirinç unu ve nişastayı karıştırın 1.
- Üzerine karıştırarak süt ilave edin 1.
- Muhallebiyi kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 1.
- Tatlıyı servis kaselerine boşaltın ve soğuk olarak servis yapın 1.
Alternatif tarif:
- Tereyağını bir tencerede eritin, içine unu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun 2.
- Pirinç ununu 1 su bardağı sütün içinde eritin, kalan sütü kavrulan una yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırın 2.
- Erittiğiniz pirinç ununu da ekleyip karıştırmaya devam edin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ederek kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 2.
- Ateşten aldıktan sonra sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın, ılınınca servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabına kaldırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: