Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milas Köftesi'nin bazı özellikleri:
- Etin Özellikleri: Dananın döş veya kaburga etinden, yağ oranı %3-4,5 olacak şekilde hazırlanır 14. İç yağı veya kuyruk yağı kullanılmaz 14.
- Baharat ve Soğan: Baharat ve soğan eklenmez, baharatlar sadece serviste sunulur 14.
- Ekmek Kullanımı: Az miktarda bayat ekmek eklenir (10 kg kıymaya 220 gram) 14.
- Pişirme Yöntemi: Hafif küllenmiş odun kömürü veya zeytin çekirdeği prinası ateşinde, 150-180 °C arasında pişirilir 14.
- Servis: Genellikle pide ekmeği ile servis edilir 14. Yanında közlenmiş yeşil biber, sumaklı maydanozlu soğan salatası ve domates dilimleri sunulur 14.
- Coğrafi İşaret: 23 Ağustos 2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmiştir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: