Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de 290'dan fazla köfte çeşidi olduğu tahmin edilmektedir 1. İşte bazı köfte çeşitleri:
- Akçaabat Köfte: Dana etinden çekilen kıyma ve iç yağı ile yapılır 15.
- İzmir Köfte: Orta yağlı koyun kıyması, soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanır 13.
- Islama Köfte: Dana kıyma, ekmek içi ve baharatlarla yapılır, mayalı kara fırın ekmeği ile servis edilir 1.
- Pideli Köfte: Ekmek ve kıymanın birlikte çekilmesiyle hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir 12.
- Tire Şiş Köfte: Üç kez çekilen dana kıyma, sadece tuzla harmanlanarak hazırlanır 1.
- Balaban Köfte: Servis edilen pideler, sıcak et suyu ile ıslatılır 1.
- İçli Köfte: Kıyma, soğan, ceviz içi ve baharatlarla hazırlanan harç, ince bulgurun yoğrulmasıyla elde edilen dış harcın içine konur 12.
- Klasik Köfte (Anne Köftesi): Kıyma, baharat ve yumurta ile hazırlanır 23.
- Kadınbudu Köfte: İç harcında kıyma ve haşlanmış pirinç kullanılır, buğday unu ve galeta unu ile harmanlanır 234.
- Kaşar Peynirli Köfte: Dana ve koyun eti kullanılarak hazırlanır, iç harcı peynir ile lezzetlendirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: