Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 800 gram kültür mantarı 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 büyük boy kuru soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı salça 1;
- 1 orta boy domates 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Mantarlar sirkeli suda bekletildikten sonra havlu peçete ile kurutulur ve küçük parçalara kesilir 1.
- Soğanlar ve sarımsaklar minik minik doğranır 1.
- Tencereye sıvı yağ ilave edilir ve soğan parçaları kısık ateşte kavrulur 1.
- Üzerine domates, salça, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilir ve kavrulur 1.
- Hazır olan karışımın üzerine mantarlar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur 1.
- Tencereye sıcak su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir 1.
- Mantarlar suyunu salacağı için son dakikalarda tencere kapağı açılarak ocakta iyice pişene kadar kaynatılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: