En güzel mantar salatası tarifi için gerekli malzemeler: 400 gram mantar; 6 su bardağı su; yarım limon suyu; 1 kapya biber (küp küp doğranmış); 1 su bardağı konserve mısır; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dal taze soğan (kıyılmış); yarım demet dereotu (kıyılmış); 2 adet kornişon salatalık turşusu (küp küp doğranmış); 1/2 adet limon suyu; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Mantarları yıkamadan, dış kısmını soyup temizleyin ve ince ince doğrayın. 2. Bir tencereye haşlama suyunu ve mantarları ekleyin, üzerine limon suyunu ekleyin ve 10 dakika haşlanmaya bırakın. 3. Mantarları süzüp bir kaba alın, üzerine doğranmış kapya biberi ve mısırları ilave edin. 4. İnce ince doğranmış taze soğanı ekleyin, ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve küp küp doğradığınız kornişon turşuları da ekleyin. 5. Limonu sıkın, tüm malzemeleri güzelce karıştırın, tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın. 6. Son olarak zeytinyağını ekleyin, servis tabağına alın ve üzerini dereotu ile süsleyin. Alternatif olarak, mantarları haşlamak yerine tavada sote yaparak da tarifi uygulayabilirsiniz.