Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 500 gram kültür mantarı 25;
- 3 yemek kaşığı un 25;
- 500 ml süt 2;
- 3 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu tercih edilebilir) 25;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 25;
- 1 adet bulyon (isteğe bağlı) 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- Yarım limon suyu ve 2 kaşık sirke (mantarları haşlarken kullanılır) 25;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavurmak için) 25;
- Üzeri için dereotu (isteğe bağlı) 25.
Yapılışı:
- Mantarlar soyulur, yıkanır ve haşlanır 25.
- Haşlanan mantarlar doğranır ve tavada tereyağı ile kavrulur 25.
- Başka bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenir ve kavrulur 25.
- Unun üzerine süt eklenir ve kaynayınca et veya tavuk suyu veya kaynamış su eklenir 25.
- Kavrulmuş mantarlar tencereye eklenir 25.
- Tuz, karabiber eklenir ve çorba göz göz olana kadar ağır ateşte pişirilir 25.
- Çorba ocaktan almadan önce krema eklenir, bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır 25.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: