Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalinalı tatlı yapmak için birkaç tarif önerisi:
- Mandalinalı Sütlü Tatlı:
- Muhallebi için: 1/2 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 6 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 büyük su bardağı şeker tencereye alınıp katılaşıncaya kadar karıştırılır 2.
- Mandalinalı sos için: 3 su bardağı mandalina suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker tencereye alınıp katılaşıncaya kadar karıştırılır 2.
- Muhallebi kalıbına dökülüp soğuduktan sonra üzerine mandalinalı sos dökülür ve tatlı buzdolabında 3-4 saat bekletilir 2.
- Mandalinalı Altüst Kek:
- Mandalina dilimleri veya marmelatı ile hazırlanabilir 3.
- Mandalinalı Jöle:
- 12 mandalinanın suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı şeker ile hazırlanan jöle, soğuyan muhallebinin üzerine dökülür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: