• Buradasın

    Mandalina ile hangi lokum yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mandalina ile iki farklı lokum tarifi bulunmaktadır:
    1. 3 Malzeme ile Mandalinalı Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 1 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta ve 2 yemek kaşığı tepeleme dolu şekerdir 1. Yapılışı:
      • Mandalina suyu, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın 1.
      • Orta ateşte sürekli karıştırıp kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirin 1.
      • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5-6 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın 1.
      • Silikon kalıbın içerisine lokumu döküp buzdolabında 5-6 saat bekletin 1.
      • Lokumu silikon kalıptan çıkarıp Hindistan cevizine bulayın 1.
    2. Şekersiz Mandalina Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı baldır 2. Yapılışı:
      • Yaklaşık 5-6 adet mandalinanın suyunu sıkın 2.
      • Bir tavanın içerisinde mandalina suyunu ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin 2.
      • Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine balı ekleyip tekrar karıştırın 2.
      • Yağlı kağıt serilmiş bir tabak veya tepsiye yayın (çok ince bir şekilde olmasın) 2.
      • 15-20 dakika bekledikten sonra kesip Hindistan cevizi ile kaplayın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mandalinadan neler yapılabilir?

    Mandalinadan çeşitli şekillerde yararlanılabilir: 1. Taze Tüketim: Mandalinalar taze olarak tüketilebilir, kabukları soyularak veya kabuklarıyla birlikte dilimlenerek. 2. Mandalina Suyu: Mandalinadan sıkılarak elde edilen su, ferahlatıcı ve vitamin dolu bir içecektir. 3. Marmelat ve Reçel: Mandalina kabuklarından marmelat veya reçel yapılabilir. 4. Tatlı ve Kekler: Mandalina, tatlılar ve kekler için doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir. 5. Salata ve Yemeklerde Kullanım: Dilimlenmiş veya rendelenmiş mandalina, salatalara veya et yemeklerine eklenebilir. 6. Kuru Mandalina Dilimleri: Mandalinaları ince dilimler halinde kesip kurutarak sağlıklı bir atıştırmalık elde edilebilir. 7. Aromalı Soslar: Et yemekleri veya tatlılar için mandalina aromalı soslar hazırlanabilir. 8. Temizlik Malzemesi: Mandalina kabukları, sirke ile karıştırılarak doğal bir temizlik malzemesi olarak kullanılabilir. 9. Dekorasyon: Kurutulmuş mandalina kabukları, mum yapımında veya ev dekorasyonunda kullanılabilir.

    Mandalina lokumu için hangi mandalina kullanılır?

    Mandalina lokumu yapımında herhangi bir mandalina çeşidi kullanılabilir.

    Mandalinayla hangi tatlılar yapılır?

    Mandalinayla yapılabilecek bazı tatlılar şunlardır: 1. Mandalinalı Altüst Kek: Mandalina dilimleri ve marmelatı ile hazırlanan şık bir kek tarifi. 2. Mandalinalı Makaron: Renkli bisküvilerle hazırlanan İtalyan asıllı Fransız tatlısı. 3. Mandalina Dolgulu Barlar: Kuru meyve ve kuruyemişlerle hazırlanan atıştırmalık. 4. Mandalina Reçeli: Kahvaltı sofralarına renk katan kolay bir reçel tarifi. 5. Mandalinalı Puding: Taze sıkılmış mandalina suyu, süt ve şekerle yapılan puding. 6. Mandalinalı Tart: Kremalı ve mandalinalı tart tarifi.

    Mandalinalı tatlı nasıl yapılır?

    Mandalinalı tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Mandalinalı Puding Tarifi: - Malzemeler: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası), 1 tatlı kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu, 1 çay kaşığı vanilin, 1 yemek kaşığı tereyağı. - Yapılışı: 1. Mandalinaları iyice yıkayıp suyunu sıkın. 2. Orta boy bir tencerede süt, mandalina suyu, şeker ve nişastayı iyice çırpın. 3. Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 4. Karışım koyulaştığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırın. 5. Hazırladığınız pudingi kaselere veya kuplara paylaştırın. 6. Soğuyan pudinglerin üzerine mandalina dilimleri, rendelenmiş beyaz çikolata veya Hindistan cevizi serpiştirin. 2. Mandalinalı Tatlı Tarifi: - Malzemeler: 10 adet mandalina, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 4 çorba kaşığı toz şeker, yarım su bardağı su, hindistan cevizi, nar taneleri. - Yapılışı: 1. Mandalinaları yıkayıp kuruladıktan sonra üstünden kapak çıkararak kesin. 2. Bir tatlı kaşığı yardımıyla, meyvelerini kabuğunu kırmadan boşaltın. 3. Içi boşalan kabuk-kaselerin uçlarını makasla keserek zikzaklar yapın (dilerseniz düz de bırakabilirsiniz). 4. Mandalinaları katı meyve sıkacağından geçirerek ya da bir süzgeçte bastırarak suyunu çıkartın (mandalina suyunun toplam iki buçuk bardak olması gerek). 5. Küçük boy bir tencereye 2 çorba kaşığı buğday nişastası ve yarım su bardağı suyu koyup, nişastayı eritin. 6. Kaynamasına yakın, 4 çorba kaşığı şekeri

    Mandalina suyu ile lokum olur mu?

    Evet, mandalina suyu ile lokum yapılabilir. Malzemeler: - 1 su bardağı mandalina suyu; - 2 yemek kaşığı nişasta; - 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Mandalinaların suyunu sıkın. 2. Bir tavanın içerisinde mandalina suyunu ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin. 3. Kıvam alınca ocaktan alın ve bal ekleyip tekrar karıştırın. 4. Yağlı kağıt serilmiş bir tabak veya tepsiye yayın (çok ince olmasın). 5. 15-20 dakika bekledikten sonra kesip hindistan cevizi ile kaplayın. Ayrıca, portakal suyu kullanarak da mandalinalı lokum yapabilirsiniz.

    Mandalinalı ne iyi gider?

    Mandalinalı tarifler arasında şu lezzetler iyi gider: 1. Mandalinalı salata: Mandalina, mor lahana, limon ve peynirle hazırlanan bir salata. 2. Mandalinalı havuç ızgara: Havuç, bal, burrata peyniri ve cevizle servis edilen bir tarif. 3. Çikolatalı mandalina dilimleri: Mandalina dilimleri eritilmiş bitter çikolataya batırılıp kaya tuzu serpilerek servis edilir. 4. Mandalinalı kek: Taze mandalina kabuğu rendesi ve fındıkla hazırlanan bir kek tarifi. 5. Mandalina reçeli: Kahvaltı sofralarına renk katan, bal veya agave şurubu ile yapılan bir reçel.

    Mandalinalı lokum kaç günde sertleşir?

    Mandalinalı lokumun sertleşmesi için en az 4-6 saat buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir.