Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalina ile yapılan lokum tariflerinden bazıları şunlardır:
- Mandalina lokumu 1. 2 su bardağı mandalina suyu, 1 çay bardağı toz şeker ve 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası ile hazırlanan pelte, tereyağı eklenip karıştırıldıktan sonra ıslatılmış bir bardağa veya buz kalıbına dökülür 1. Soğuyunca Hindistan cevizine bulanarak servis edilir 1.
- Mandalinalı lokum 3. 8-10 adet mandalinanın suyu sıkılır, kabukları rondodan geçirilip bir tencereye alınır 3. Üzerine sıkılan mandalina suyu, toz şeker ve nişasta eklenerek kıvam alana kadar pişirilir 3. Geniş bir kaba yayarak dökülen karışım, soğuduktan sonra istenilen şekillerde kesilip Hindistan cevizine bulayarak servis edilir 3.
- Mandalina lokumu (4 malzemeli) 4. 2 su bardağı mandalina suyu, 1 çay bardağı şeker ve 1 çay bardağı nişasta ile hazırlanan karışım, ocak üzerinde hızlı bir şekilde karıştırılarak pişirilir 4. Islatılmış bir kaba dökülen karışım, dolapta 2-3 saat bekletildikten sonra Hindistan cevizine bulanarak servis edilir 4.
- Mandalinalı lokum 5. 2 su bardağı mandalina suyu, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı mısır nişastası ile hazırlanan karışım, limon tozu eklenerek ocakta koyulaşana dek pişirilir 5. Borcama boşaltılıp buzdolabında bekletildikten sonra kare kare kesilip Hindistan cevizine bulanarak servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: