Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalina ile iki farklı lokum tarifi bulunmaktadır:
- 3 Malzeme ile Mandalinalı Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 1 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta ve 2 yemek kaşığı tepeleme dolu şekerdir 1. Yapılışı:
- Mandalina suyu, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırıp kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirin 1.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5-6 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın 1.
- Silikon kalıbın içerisine lokumu döküp buzdolabında 5-6 saat bekletin 1.
- Lokumu silikon kalıptan çıkarıp Hindistan cevizine bulayın 1.
- Şekersiz Mandalina Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı baldır 2. Yapılışı:
- Yaklaşık 5-6 adet mandalinanın suyunu sıkın 2.
- Bir tavanın içerisinde mandalina suyunu ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin 2.
- Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine balı ekleyip tekrar karıştırın 2.
- Yağlı kağıt serilmiş bir tabak veya tepsiye yayın (çok ince bir şekilde olmasın) 2.
- 15-20 dakika bekledikten sonra kesip Hindistan cevizi ile kaplayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: