Mandalina ile iki farklı lokum tarifi bulunmaktadır: 1. 3 Malzeme ile Mandalinalı Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 1 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta ve 2 yemek kaşığı tepeleme dolu şekerdir. Yapılışı: - Mandalina suyu, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın. - Orta ateşte sürekli karıştırıp kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirin. - Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5-6 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. - Silikon kalıbın içerisine lokumu döküp buzdolabında 5-6 saat bekletin. - Lokumu silikon kalıptan çıkarıp Hindistan cevizine bulayın. 2. Şekersiz Mandalina Lokum: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı mandalina suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı baldır. Yapılışı: - Yaklaşık 5-6 adet mandalinanın suyunu sıkın. - Bir tavanın içerisinde mandalina suyunu ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin. - Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine balı ekleyip tekrar karıştırın. - Yağlı kağıt serilmiş bir tabak veya tepsiye yayın (çok ince bir şekilde olmasın). - 15-20 dakika bekledikten sonra kesip Hindistan cevizi ile kaplayın.