Mandalina soslu kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 büyük yumurta; 125 gr yumuşak tereyağı; 100 ml ekşi krema; 180 gr şeker (1 su bardağı); 180 ml mandalina suyu (3/4 su bardağı); 2 su bardağı un + 2 dolu yemek kaşığı nişasta; 1 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı karbonat; 1/4 çay kaşığı tuz; 2-3 mandalina kabuğu rendesi; 1 tatlı kaşığı vanilya özü. Sosu için: 2 mandalina suyu; 2 yemek kaşığı pudra şekeri; 1 mandalina kabuğu rendesi. Yapılışı: 1. Ekşi kremayı hazırlayın: Kremanın içine 2 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında üzeri kapalı en az 6 saat bekletin. 2. Un, kabartma tozu, nişasta, karbonat ve tuzu bir kaseye eleyin. 3. Yumuşak tereyağını mandalina kabuğu rendesi ve şekerle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. 4. Sırayla yumurtalar, vanilya özü, ekşi krema, mandalina suyu ve unlu karışımı ekleyin. 5. Orta boy bir kek kalıbını iyice yağlayıp unlayın ve kek harcını koyun. 6. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. 7. Kek piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkarın. 8. Üzerine mandalina sosunu kaşıkla yedirin ve servis edin. Mandalina sosu tarifi: 1. 5 adet mandalinanın suyunu çıkarın. 2. Bir tencereye mandalina suyunu ve 4 yemek kaşığı şeker katın, iyice karıştırın. 3. Yarım su bardağı su ilave edin. 4. 1,5 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin ve topak kalmaması için iyice karıştırın. 5. Karışımı kısık ateşte durmadan karıştırarak muhalebi kıvamına gelene kadar