Buradasın
Lor peyniri ile yoğurt mayası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lor peyniri ve yoğurt mayası yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Lor Peyniri Yapımı:
- Malzemeler: 1,5 kg ekşimiş ev yoğurdu ve 1 çay kaşığı tuz 1.
- Tencereye Yoğurt: Yoğurdu tencereye alın ve kapağı açık olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 7-8 dakika kaynatın 1.
- Tuz Ekleme: Tuzu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın 1.
- Süzme: Yarım saat tencerede beklettikten sonra süzgeci derin bir kabın üzerine alarak temiz ve ince tülbenti iki kat yaparak süzgecin içine yerleştirin 1. Pelteleşen yoğurdu tülbentin üzerine aktarın ve iyice süzülene kadar serin bir yerde 4-5 saat veya bir gece dinlendirin 1.
- Hazır: Suyu tamamen süzüldüğünde lorunuz hazır demektir 1.
Yoğurt Mayası Yapımı:
- Malzemeler: 20 adet nohut ve 2 su bardağı süt 2.
- Isıtma: Sütü serçe parmağınızın dayanacağı şekilde ısıtın 2.
- Nohut Ekleme: Bir kavanoza alıp içine nohutları atın ve ağzı açık bir şekilde ılık bir ortamda 24 saat tutun 2.
- Kontrol: 24 saatin sonunda çok hafif bir süt kesilmesi şeklinde kesilme oluşacaktır 2. Lor peyniri katılığına ulaştığında mayalamaya hazır demektir 2.
- Mayalama: Mayanızı süzgece alıp buzdolabına kaldırın ve iyice süzüldüğünde mayalamayı gerçekleştirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: