Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El yapımı Laz böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 1
- 1 çay bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı sirke 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Tuz 1
- 4 su bardağı süt 2
- 1 su bardağı şeker 2
- 3 yemek kaşığı un 1
- 2 yemek kaşığı nişasta 1
- 1 paket vanilin 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 3 adet yumurta sarısı 1
- 2 su bardağı toz şeker 3
- 2 su bardağı su 3
- 1 dilim limon 3
- 200 gram tereyağı (eritilmiş) 1
- Pudra şekeri (servis için) 1
Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın 1. Su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun 1. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin 1.
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin 1. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilin, tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyin 1. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın 1.
- Su ve şekeri bir tencerede kaynatın 1. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın 1. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Dinlenen bezeleri unlu bir zeminde açarak ince yufkalar hazırlayın 1. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün 1. Bu işlemi 6 yufka için tekrarlayın 1.
- Hazırladığınız muhallebiyi yufkaların üzerine dökün ve eşit şekilde yayın 1. Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp muhallebinin üzerine serin, her yufka arasına tereyağı sürmeyi unutmayın 1.
- Böreği dilimleyin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine soğumuş şer
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: