Laz böreğinin hamuru, merdane veya oklava yardımıyla olabildiğince ince açılır. Hamur, şu şekilde açılır: 1. Hamur için yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve tuz derin bir kasede karıştırılır. 2. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3. Hamur, üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir. 4. Hamur tekrar yoğurulup yirmi parçaya bölünür. 5. Parçalardan biri alınıp nişastaya bulandıktan sonra oklava veya merdane ile açılır. 6. Yufka, yağlanan fırın kabının boyutunda kesildikten sonra fırın kabına yerleştirilir. 7. Artan kenarlar da üzerine yerleştirilir ve üzerine yağ gezdirilir. Hamurun aşırı ince açılması gerekir, çünkü Laz böreği tarifi için ince katmanlar gereklidir.