Buradasın
El açması börek için hangi hamur kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması börek için kullanılan hamur genellikle şu malzemelerden oluşur:
- Un: Yaklaşık 1 kg un kullanılır 2.
- Maya: Kuru maya tercih edilir, miktarı 1 tatlı kaşığıdır 23.
- Su: Ilık su, hamurun yoğrulması için gereklidir, miktarı 2-2,5 su bardağıdır 2.
- Yağ: Tereyağ ve sıvı yağ karışımı kullanılır, toplamda 3-4 yemek kaşığı 2.
- Tuz: Hem hamurun hem de iç harcın tuzlanması için eklenir, miktarı 1,5 tatlı kaşığıdır 2.
Hamurun hazırlanması sürecinde su ve sütün ılık olması, mayanın daha hızlı aktifleşmesini sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: