Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması börek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Hamur malzemeleri: Un, su, tuz, yoğurt veya süt kullanılabilir; maya veya kabartma tozu gerekmez 1. Böreklik un kullanılması önerilir 3.
- Hamur kıvamı: Hamur, kulak memesi kıvamında olmalıdır 35.
- Dinlendirme: Hamur yoğurulduktan sonra nemli bir bezle örtülerek dinlendirilmelidir 13.
- Açma: Hamur, merdane yardımıyla açılmalıdır 1. Tezgâh ve merdane hafifçe unlanabilir 5.
- İç harç: Harcın ılınması beklenmeli, yufkaların üzerine sıcak harç konulmamalıdır 1.
- Kat kat görünüm: Yufkalar çiçek şeklinde kesilip tekrar beze haline getirilerek kat kat bir görünüm elde edilebilir 3.
- Pişirme: Kat kat dizilen böreklere, aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülmelidir 1. Fırında pişirilecekse, fırın 180 dereceye ayarlanmalıdır 4.
- Dinlendirme: Fırından çıktıktan sonra börek, üzeri yağlanarak bir bezle örtüp oda sıcaklığında dinlendirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: