Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması böreğin püf noktaları şunlardır:
- Hamur Yoğurma: Un, su, tuz ve isteğe bağlı olarak yoğurt veya süt kullanılarak hazırlanan hamur, ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır 23.
- Dinlendirme: Bezelere ayrıldıktan sonra hamur, altı üstü iyice yağlanarak 30 dakika dinlendirilmelidir 3.
- Yufkaların Açılması: Yufkalar olabildiğince ince açılmalı ve kat kat yağlama unutulmamalıdır 1.
- İç Harç: Harcın ılınmadan yufkaların üzerine aktarılmaması ve ağırlıktan fazla konulmaması önemlidir 2.
- Pişirme: Böreğin altı ve üstünün eşit şekilde kızarması için 180-200°C arasında pişirilmelidir 4.
- Servis Öncesi: Fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilmesi, lezzetini artırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: