Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasanın püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Kruvasan hamuru hazırlanırken malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir 1.
- Hamurun Fazla Yoğurulmaması: Hamurun sert olmaması için fazla yoğrulmaması gerekir 1.
- Mayalanma Süreci: Hamurun buzdolabında mayalanması çok önemlidir, mümkünse yarım saatte bir kruvasan hamurunu tereyağı ile açıp tekrar buzdolabında dinlendirin 2.
- Tereyağının Kullanımı: Tereyağının hamura iyi bir şekilde yedirilmesi ve hamurun kat kat açılması, kruvasanın çıtır dokusunu sağlar 3.
- Süt Sıcaklığı: Mayayı aktifleştirmek için sütün ılık olması gerekmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: