Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasan kalıbı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması: Un, şeker, maya, süt ve yumurta karıştırılarak pürüzsüz bir hamur elde edilir ve üzeri örtülerek 1-2 saat mayalanmaya bırakılır 2.
- Tereyağının Eklenmesi: Mayalanan hamur açılır ve soğuk tereyağı hamurun içine yerleştirilerek birkaç kez katlanarak açma işlemi yapılır 2.
- Şekillendirme: Hazırlanan hamur ince bir şekilde açılıp üçgenler halinde kesilir 2.
- Pişirme: Şekillendirilen kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir 2.
Kruvasan yapımı için detaylı tariflere yemek.com ve kevserinmutfagi.com sitelerinden ulaşılabilir 35.
Kruvasan yaparken yüksek proteinli un kullanılması, malzemelerin soğuk olması ve hamurun dinlenme sürelerine dikkat edilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: