Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasan kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun Hazırlanması: Un, şeker, maya, süt ve yumurta karıştırılarak pürüzsüz bir hamur elde edilir ve üzeri örtülerek 1-2 saat mayalanmaya bırakılır 12.
- Tereyağının Eklenmesi: Mayalanan hamur açılır ve soğuk tereyağı hamurun içine yerleştirilerek birkaç kez katlanarak açma işlemi yapılır 13.
- Şekillendirme: Hazırlanan hamur ince bir şekilde açılıp üçgenler halinde kesilir 12. Üçgenlerin geniş kısmına çikolata parçaları yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır 1.
- Pişirme: Şekillendirilen kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir 12.
- Servis: Fırından çıktıktan sonra hafif ılınması beklenerek üzerine pudra şekeri serpilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: