Buradasın
Milföyden kruvasan nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföyden kruvasan yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 milföy hamuru 1;
- 3 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması 1;
- Üzeri için 3 yemek kaşığı file badem 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- Pudra şekeri 1.
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin 1.
- Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın 1.
- Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin 1.
- Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın 1. 10 dakika dinlendikten sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- 8 adet milföy hamurunu tezgaha serin 2.
- Milföy hamurlarının üzerine çikolata ilave edip, rulo şeklinde sararak, katlanan tarafı alt tarafta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin 2.
- Dizmiş olduğunuz milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin 2.
- Pişmiş olan çikolatalı kruvasanları servis tabağına alıp, üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: