• Buradasın

    Kolay ve pratik börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kolay ve pratik börek yapımı için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
    1. Pratik Börek Tarifi 1:
      • Malzemeler: 2 adet yufka, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, sucuk ve salam 1.
      • Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını çırpın. Yufkaları sigara böreği yapacakmış gibi 4 parçaya bölün ve her parçanın üzerine hazırladığınız karışımdan sürerek sarın. Gül böreği şeklinde dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan harçtan sürün ve 180 derece fırında pişirin 1.
    2. Kıymalı Börek Tarifi 2:
      • Malzemeler: 2 su bardağı un, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 250 gram kıyma, 1 büyük soğan, yarım demet maydanoz, karabiber ve pul biber 2.
      • Yapılışı: Unu yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı kavurun, kıymayı ekleyip baharatlarla birlikte pişirin. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp açın ve kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın ve 180 derece fırında pişirin 2.
    3. Patatesli Tava Böreği Tarifi 3:
      • Malzemeler: 5 adet yufka, 4 adet orta boy patates, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ 3.
      • Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin ve baharatlarla lezzetlendirin. Tavayı yağlayın, bir kat yufka serin ve üzerine patatesli harcı koyun. Aralarına su ve yağ karışımı sürerek kalan yufkaları da ekleyin. Kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın ve kapağı kapatıp her iki tarafı da kızarana kadar pişirin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bükme böreğinin içine ne konur?

    Bükme böreğinin içine çeşitli malzemeler konulabilir, bunlar arasında en yaygın olanları: Mercimek: Yeşil mercimek ve baharatlarla hazırlanan harç, bükme böreğinin klasik iç malzemesidir. Patates: Bükme böreğine patates de eklenerek yapılabilir. Kıyma: Kıymalı ve pastırmalı bükme börekleri de mevcuttur. Ispanak ve otlar: Ebegümeci, yağlıca gibi otlar da bükme böreğinin içinde kullanılabilir. Ayrıca, bükme böreği yufka ekmeği yapılırken de yapılıp yenebilir.

    En güzel börek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel börek hamurunu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg un - Yarım litre su - 1 yemek kaşığı tuz - Tercihen zeytinyağı veya tereyağı - Yumurta (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Unu derin bir kâse içine eleyin ve tuz ile karıştırın. 2. Unun ortasını havuz gibi yaparak su ekleyin. 3. Hamuru iyice yoğurun, pürüzsüz hale gelene kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 6. Bezeleri önce merdane, daha sonra oklava yardımı ile yuvarlak şekilde açın. 7. Yufkaları sac üzerinde ters düz ederek pişirin. 8. Böreklik yufkaları üst üste dizerek kurutun. 9. Yufkaları börek yapmadan önce çok az ıslatın ve temiz bir bez üzerinde 15 dakika beklettikten sonra kullanın.

    5 dakikada hangi börek yapılır?

    5 dakikada yapılabilecek bazı börek tarifleri: Tek yufkadan börek. 5 dakikada tepsi böreği. Milföy börek. 25 katlı börek. Kolay su böreği.

    Labneli börek nasıl yapılır?

    Labneli börek yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Labneli Tava Böreği Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket labne peyniri, 250 gram lor peyniri, 1 adet piyazlık doğranmış soğan, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, yarım demet ince kıyılmış dereotu, 1 adet küçük doğranmış sivri biber. - Yapılışı: 1. İç malzemeyi bir kapta karıştırın. 2. Yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı çırparak sos hazırlayın. 3. Büyük ve yüksek kenarlı yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağlayın. 4. 1 yufkayı, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. 5. Yufkanın üzerine, sostan 2-3 kaşık gezdirip fırçayla sürün. 6. Diğer yufkaları iri iri kopartıp, bir sos-bir yufka olacak şekilde kat kat dizin. 7. Yufkayı yarılayınca iç malzemesini koyun. 8. Üzerine yine kopartılmış yufkaları ve sosu eklemeye devam edin. 9. Son olarak sarkan yufkaları üzerine kapatın ve en üste de sos sürün. 10. Orta ateş üzerinde, 10 dakika kadar pişirin. 11. Sıcak ya da ılık servis yapın. 2. Pınar Labneli ve Cevizli Külah Böreği Tarifi: - Malzemeler: 8 adet baklava yufkası veya milföy hamuru, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta sarısı, 180-200g Pınar labne, yarım demet dere otu, 1 çay bardağı ceviz içi, bir tutam karabiber, bir tutam tuz, zeytinyağı. - Yapılışı: 1. Baklava hamurlarını açıp kalın şeritler halinde kesin. 2. Koni şeklindeki metal kalıpların etrafını yağlayıp baklava hamurlarını etrafına sarın. 3. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar pişirin

    En güzel rulo börek nasıl yapılır?

    En güzel rulo börek yapımı için iki farklı tarif önerisi: 1. Kıymalı Rulo Börek Tarifi: - Malzemeler: 3 yufka, 400 g kıyma, 2 kuru soğan, 1 kırmızı kapya biber, tuz, karabiber, kimyon, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt. - Hazırlanışı: 1. Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. 2. Kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın. 3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin, kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın ve sosu üzerine gezdirin. 4. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın. 5. Son yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. 6. Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. 8. Böreği rulo haline getirerek servis yapın. 2. Lorlu Rulo Börek Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yufka, 250 gr lor ya da az tuzlu beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek demet maydanoz, kırmızı pul biber, tuz. - Hazırlanışı: 1. Beyaz peyniri rendeleyin ve maydanozu yıkayıp suyunu alıp ince ince kıyın. 2. Peynir ve maydanozu iyice karıştırıp iç harcı hazırlayın. 3. Sos için yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın. 4. İlk yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla hazırladığınız sosu tüm yufkaya sürün. 5. Üzerine hazırladığınız harcın üçte birini serpin. 6. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. 7. Yufkaları rulo şeklinde sarın. 8. Hazırladığınız ruloyu eşit genişlikte kesin. 9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 10.

    Börek çeşitleri nelerdir?

    Börek çeşitleri oldukça çeşitlidir ve farklı malzemelerle hazırlanabilir. İşte bazı popüler börek çeşitleri: 1. Peynirli Börek: Genellikle üçgen yufka parçalarından yapılan, içine peynir konulan klasik bir börek türüdür. 2. Kıymalı Börek: Soğan, kıyma ve baharatlarla hazırlanan iç harçla yapılan, en sevilen börek çeşitlerinden biridir. 3. Sebzeli Börek: Ispanak, pırasa, patlıcan gibi sebzelerle hazırlanan iç harçlı börekler. 4. Haşhaşlı Börek: Haşhaş ezmesi kullanılarak yapılan, tatlıyla tuzlu arasında bir tada sahip olan börek. 5. Midye Börek: İncecik açılan hamur ve patatesli peynirli harçla hazırlanan, şık sunumuyla dikkat çeken bir börek türüdür. 6. Su Böreği: El açması hamurla hazırlanan, Osmanlı'dan günümüze ulaşan özel bir börek çeşididir. 7. Çin Böreği: Pirinç yufkasıyla yapılan, sebzelerle uyumuyla parmak ısırttan bir börek.

    Dilimli patatesli börek nasıl yapılır?

    Dilimli patatesli börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yufka - 100 gram tereyağı (eritilmiş) ve yarım çay bardağı sıvı yağ - 2 adet yumurta - 1 su bardağı süt - 5 adet orta boy patates (haşlanıp, rendelenmiş) - 100 gram beyaz peynir, 100-150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt ve yumurtayı çırparak içine haşlanıp rendelenmiş patates, beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi, tuz ve az karabiber ekleyerek karıştırın. 2. Birinci yufkayı tezgaha sererek, kenarlarını kesip kare şekline getirin. 3. Kenarlardan kesilen parçaları da harcın üzerine yerleştirip bu küçük parçaların üzerine de harçtan sürün. 4. Yufkanın bir kenarından başlayarak uçlar açık kalacak şekilde rulo şeklinde sıkıca sarın. 5. Dolaptan çıkarıp 1,5-2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. 6. Önceden ısıtılmış 180°C - 200°C fırında pişirin. Alternatif bir tarif için yemek.com sitesindeki patatesli dilim börek tarifini de inceleyebilirsiniz.