• Buradasın

    Kolay ve pratik börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown börek rolls arranged on a tray, fresh from the oven, surrounded by ingredients like yufka, yogurt, and minced meat, while a smiling home cook in an apron dusts flour off their hands.
    Kolay ve pratik börek yapımı için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
    1. Pratik Börek Tarifi 1:
      • Malzemeler: 2 adet yufka, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, sucuk ve salam 1.
      • Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını çırpın. Yufkaları sigara böreği yapacakmış gibi 4 parçaya bölün ve her parçanın üzerine hazırladığınız karışımdan sürerek sarın. Gül böreği şeklinde dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan harçtan sürün ve 180 derece fırında pişirin 1.
    2. Kıymalı Börek Tarifi 2:
      • Malzemeler: 2 su bardağı un, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 250 gram kıyma, 1 büyük soğan, yarım demet maydanoz, karabiber ve pul biber 2.
      • Yapılışı: Unu yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı kavurun, kıymayı ekleyip baharatlarla birlikte pişirin. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp açın ve kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın ve 180 derece fırında pişirin 2.
    3. Patatesli Tava Böreği Tarifi 3:
      • Malzemeler: 5 adet yufka, 4 adet orta boy patates, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ 3.
      • Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin ve baharatlarla lezzetlendirin. Tavayı yağlayın, bir kat yufka serin ve üzerine patatesli harcı koyun. Aralarına su ve yağ karışımı sürerek kalan yufkaları da ekleyin. Kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın ve kapağı kapatıp her iki tarafı da kızarana kadar pişirin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel börek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel börek hamuru için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kilo un; 10 gram maya (1 paket kuru maya); 1 tatlı kaşığı tuz; Ilık su (aldığı kadar). Yapılışı: 1. Yarım bardak ılık suyun içine mayayı boşaltın ve üstünü kapatın. 2. Üzerine un ve tuzu ekleyin. 3. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun. 4. İsteğe bağlı olarak sıvı yağ katabilirsiniz. 5. Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Börek hamuru yaparken kullanılan unun taze ve elenmiş olması, sıvının yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun pürüzsüz olana kadar yoğrulması önerilir.

    Labneli börek nasıl yapılır?

    Labneli börek yapmak için gerekli malzemeler: 4 parça yufka; 1 adet yumurta; 1,5 su bardağı süt; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 paket Pınar Labne; 1 dilim beyaz peynir; 1 demet maydanoz. Yapılışı: 1. Yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sos elde edilir. 2. Pınar Labne, beyaz peynir ve ufak ufak doğranmış maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. 3. Yufka tamamen açılır ve yapılan sos gezdirilir. 4. Yufkanın yarısına iç malzemesi eklenir ve diğer yarısı ile kapatılır. 5. Yanlardan ellerle büzgü büzgü olacak şekilde birleştirilir ve pişirilmek istenen borcam ya da tepsiye dizilir. 6. Tüm yufkalar bitince kalan sos yufkaların üzerine dökülür. 7. Yufkaların sosu çekmesi için 5 dakika beklenir. 8. Fırın 180 derecede ısıtılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrıca, labneli rulo börek yapmak için şu malzemeler gereklidir: 6 adet baklavalık yufka; 2-3 yemek kaşığı tereyağı; iç harcı için; 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, 300 gr ıspanak, tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 tutam kişniş tohumu, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, 100 gr labne peyniri. Labneli rulo börek yapımı: 1. Soğanı çok ince kıyın ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. 2. Tavaya zeytinyağı ilave ederek soğanı hızlı ateşte bir dakika kadar soteleyin, ardından havucu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. 3. Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın. 4. Soğuyan harcı içerisine Pınar Labne’yi ve küçük doğranmış domatesi ilave edin ve karıştırın. 5. Kare şeklinde kesilmiş milföy hamurlarının içine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda ekleyin ve kenarlarını güzelce kapatın. 6. Milföy hamurunun üstüne yumurta sarısı sürün ve 180°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Labneli börek tarifi için ayrıca

    Bükme böreğinin içine ne konur?

    Bükme böreğinin içine şu malzemeler konabilir: Mercimek. Patates. Peynir. Kıyma. Ispanak veya pazı. Bükme böreği, yörelere göre farklı isimlerle anılır ve iç harcı çeşitlilik gösterebilir.

    Börek çeşitleri nelerdir?

    Börek çeşitlerinden bazıları şunlardır: Su böreği. Sigara böreği. Kol böreği. Çıtır börek. Avcı böreği. Gül böreği. Tepsi böreği. Laz böreği. Kürt böreği. Paçanga böreği. Ayrıca, hazır yufkayla yapılan börek çeşitlerinden bazıları da şunlardır: peynirli çıtır börek; fırında sigara böreği; hazır yufkayla çıtır çıtır Boşnak böreği; banyolu börek; sodalı çıtır çıtır kol böreği; ıspanaklı börek; tavada kolay su böreği; Adana böreği; gonca gül böreği; üçgen börek.

    Dilimli patatesli börek nasıl yapılır?

    Dilimli patatesli börek yapmak için gerekli malzemeler: 6 adet yufka; 5 adet patates; 200 gram peynir; 1 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı yoğurt; 1 şişe maden suyu; 1 paket kabartma tozu; 5-6 dal maydanoz. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyip haşlayın. 2. Tereyağını tavada eritin. 3. Haşlanan patatesleri rendeleyin ve içine peynir, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, süt ve maden suyunu ekleyip karıştırın. 4. Son olarak erimiş tereyağını ilave edin. 5. Düz bir zemine bir yufkayı yayın ve üstüne iç harcın üçte birini serpin. 6. Diğer yufkayı üstüne yayın ve tüm yufka ve iç harcı bu şekilde kat kat döşeyin. 7. Rulo yapın, ikiye kesin ve streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. 8. Sonrasında 1 parmak eninde dilimleyin. 9. Streç filmini çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 10. Üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün. 11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: 2 yumurta; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı süt; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Soğanı ince ince doğrayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2. Soğanlar eriyince salça, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. 3. Haşladığınız patatesleri ezip tavaya ekleyin ve birkaç tur çevirin. 4. Salça ve patatesi birbirine iyice yedirip iç harcını soğumaya bırakın. 5. Çukur bir kaseye 2 yumurta kırıp çırpın. 6. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırın. 7. Yufkanın birini tezgaha açın, sıvı harçtan yufkanın her yerine sürün. 8

    5 dakikada hangi börek yapılır?

    5 dakikada yapılabilecek bazı börek tarifleri: Tek yufkadan börek. 5 dakikada tepsi böreği. Milföy börek. 25 katlı börek. Kolay su böreği.

    En güzel rulo börek nasıl yapılır?

    En güzel rulo börek tariflerinden biri, sodalı rulo börek tarifidir. Malzemeler: 3 adet yufka; 1 çay bardağı sıvı yağ; 100 gram tereyağı; 1 adet maden suyu; 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri; 1 adet yumurta sarısı; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı susam. Yapılışı: 1. Yufkaları önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye bölerek 4 parçaya ayırın. 2. Erittiğiniz tereyağına bir çay bardağı sıvı yağı karıştırın ve yufka parçalarının üstüne sürün. 3. Bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri koyduğunuz geniş kısmından dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve az yağla yağladığınız bir fırın tepsisine dizin. 4. Tepsideki böreklerin üstüne bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin. 5. Bir fırça yardımı ile böreklerin üstüne yumurta sarısını ve zeytinyağı karışımını sürün ve susam serpin. 6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Not: Bu tarif, Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir. Ayrıca, hazır yufkadan peynirli rulo börek ve patatesli rulo buzluk böreği tarifleri de değerlendirilebilir. Rulo börek yaparken, böreğin düzgün dilimlenmesi için sarma işleminden sonra 1 saat buzdolabında bekletilmesi önerilir.