Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börek çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Su böreği 25. Açılan yufkalar haşlanarak tepsiye dizilir, aralarına peynir veya kıymalı iç harcı konur 5. Üzerine tereyağı gezdirilerek fırında pişirilir 5.
- Sigara böreği 25. Üçgen kesilmiş yufkaların içine peynir, patates veya kıyma konularak sarılır ve kızgın yağda çıtır çıtır olana kadar kızartılır 5.
- Kol böreği 25. İç harcı kıyma, peynir veya ıspanaklı olabilir 5. Yufka rulo şeklinde sarılarak tepsiye dizilir ve fırında pişirilir 5.
- Çıtır börek 5. Genellikle baklava yufkasıyla yapılan ve içine peynir ya da sebzeli harç konan börektir 5. Fırında veya kızartarak pişirilir 5.
- Avcı böreği 5. Kıymalı harç ile hazırlanan börekler galeta ununa bulanarak kızartılır 5.
- Gül böreği 5. Yufkanın içine peynirli veya kıymalı iç harcı konur, rulo yapılıp gül şeklinde sarılır ve fırında pişirilir 5.
- Tepsi böreği 5. Kat kat dizilmiş yufkalar arasına peynir, patates veya kıymalı harç konarak tepsiye yerleştirilir ve fırında kızarana kadar pişirilir 5.
- Laz böreği 5. Karadeniz mutfağına ait olan Laz böreği, içinde muhallebi bulunan tatlı bir börek çeşididir 5. Üzerine şerbet dökülerek servis edilir 5.
- Kürt böreği 5. Şekerli börek olarak da bilinir 5. Üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir 5.
- Paçanga böreği 5. Pastırmalı ve kaşar peynirli iç harcıyla yapılan, yağda kızartılarak hazırlanan börektir 5.
Ayrıca, hazır yufkayla yapılan börek çeşitlerinden bazıları da şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: