Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel rulo börek yapımı için iki farklı tarif önerisi:
- Kıymalı Rulo Börek Tarifi:
- Malzemeler: 3 yufka, 400 g kıyma, 2 kuru soğan, 1 kırmızı kapya biber, tuz, karabiber, kimyon, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt 1.
- Hazırlanışı:
- Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın 1.
- Kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın 1.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin, kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın ve sosu üzerine gezdirin 1.
- İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın 1.
- Son yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayın 1.
- Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin 1.
- Böreği rulo haline getirerek servis yapın 1.
- Lorlu Rulo Börek Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet yufka, 250 gr lor ya da az tuzlu beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek demet maydanoz, kırmızı pul biber, tuz 2.
- Hazırlanışı:
- Beyaz peyniri rendeleyin ve maydanozu yıkayıp suyunu alıp ince ince kıyın 2.
- Peynir ve maydanozu iyice karıştırıp iç harcı hazırlayın 2.
- Sos için yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın 2.
- İlk yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla hazırladığınız sosu tüm yufkaya sürün 2.
- Üzerine hazırladığınız harcın üçte birini serpin 2.
- Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın 2.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın 2.
- Hazırladığınız ruloyu eşit genişlikte kesin 2.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: