Buradasın
Dilimli patatesli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dilimli patatesli börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet yufka 24;
- 5 adet patates 2;
- 200 gram peynir 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 1 şişe maden suyu 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 5-6 dal maydanoz 2.
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyip haşlayın 2.
- Tereyağını tavada eritin 2.
- Haşlanan patatesleri rendeleyin ve içine peynir, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, süt ve maden suyunu ekleyip karıştırın 2.
- Son olarak erimiş tereyağını ilave edin 2.
- Düz bir zemine bir yufkayı yayın ve üstüne iç harcın üçte birini serpin 2.
- Diğer yufkayı üstüne yayın ve tüm yufka ve iç harcı bu şekilde kat kat döşeyin 2.
- Rulo yapın, ikiye kesin ve streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin 2.
- Sonrasında 1 parmak eninde dilimleyin 2.
- Streç filmini çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin 2.
- Üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin 2.
Alternatif bir tarif:
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun 3.
- Soğanlar eriyince salça, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin 3.
- Haşladığınız patatesleri ezip tavaya ekleyin ve birkaç tur çevirin 3.
- Salça ve patatesi birbirine iyice yedirip iç harcını soğumaya bırakın 3.
- Çukur bir kaseye 2 yumurta kırıp çırpın 3.
- Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırın 3.
- Yufkanın birini tezgaha açın, sıvı harçtan yufkanın her yerine sürün 3. 8
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: