Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Labneli börek yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Labneli Tava Böreği Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket labne peyniri, 250 gram lor peyniri, 1 adet piyazlık doğranmış soğan, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, yarım demet ince kıyılmış dereotu, 1 adet küçük doğranmış sivri biber 1.
- Yapılışı:
- İç malzemeyi bir kapta karıştırın 1.
- Yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı çırparak sos hazırlayın 1.
- Büyük ve yüksek kenarlı yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağlayın 1.
- 1 yufkayı, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tavaya yerleştirin 1.
- Yufkanın üzerine, sostan 2-3 kaşık gezdirip fırçayla sürün 1.
- Diğer yufkaları iri iri kopartıp, bir sos-bir yufka olacak şekilde kat kat dizin 1.
- Yufkayı yarılayınca iç malzemesini koyun 1.
- Üzerine yine kopartılmış yufkaları ve sosu eklemeye devam edin 1.
- Son olarak sarkan yufkaları üzerine kapatın ve en üste de sos sürün 1.
- Orta ateş üzerinde, 10 dakika kadar pişirin 1. Bir kapak ya da tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin 1.
- Sıcak ya da ılık servis yapın 1.
- Pınar Labneli ve Cevizli Külah Böreği Tarifi:
- Malzemeler: 8 adet baklava yufkası veya milföy hamuru, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta sarısı, 180-200g Pınar labne, yarım demet dere otu, 1 çay bardağı ceviz içi, bir tutam karabiber, bir tutam tuz, zeytinyağı 2.
- Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: