Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Labneli börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 parça yufka 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1,5 su bardağı süt 2;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 paket Pınar Labne 2;
- 1 dilim beyaz peynir 2;
- 1 demet maydanoz 2.
Yapılışı:
- Yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sos elde edilir 2.
- Pınar Labne, beyaz peynir ve ufak ufak doğranmış maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır 2.
- Yufka tamamen açılır ve yapılan sos gezdirilir 2.
- Yufkanın yarısına iç malzemesi eklenir ve diğer yarısı ile kapatılır 2.
- Yanlardan ellerle büzgü büzgü olacak şekilde birleştirilir ve pişirilmek istenen borcam ya da tepsiye dizilir 2.
- Tüm yufkalar bitince kalan sos yufkaların üzerine dökülür 2.
- Yufkaların sosu çekmesi için 5 dakika beklenir 2.
- Fırın 180 derecede ısıtılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir 2.
Ayrıca, labneli rulo börek yapmak için şu malzemeler gereklidir:
- 6 adet baklavalık yufka 3;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı 3;
- iç harcı için; 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, 300 gr ıspanak, tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 tutam kişniş tohumu, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, 100 gr labne peyniri 3.
Labneli rulo börek yapımı:
- Soğanı çok ince kıyın ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın 4.
- Tavaya zeytinyağı ilave ederek soğanı hızlı ateşte bir dakika kadar soteleyin, ardından havucu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin 4.
- Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın 4.
- Soğuyan harcı içerisine Pınar Labne’yi ve küçük doğranmış domatesi ilave edin ve karıştırın 4.
- Kare şeklinde kesilmiş milföy hamurlarının içine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda ekleyin ve kenarlarını güzelce kapatın 4.
- Milföy hamurunun üstüne yumurta sarısı sürün ve 180°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin 4.
Labneli börek tarifi için ayrıca **
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: