• Buradasın

    Labneli börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Labneli börek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 parça yufka 2;
    • 1 adet yumurta 2;
    • 1,5 su bardağı süt 2;
    • yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
    • 1 paket Pınar Labne 2;
    • 1 dilim beyaz peynir 2;
    • 1 demet maydanoz 2.
    Yapılışı:
    1. Yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sos elde edilir 2.
    2. Pınar Labne, beyaz peynir ve ufak ufak doğranmış maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır 2.
    3. Yufka tamamen açılır ve yapılan sos gezdirilir 2.
    4. Yufkanın yarısına iç malzemesi eklenir ve diğer yarısı ile kapatılır 2.
    5. Yanlardan ellerle büzgü büzgü olacak şekilde birleştirilir ve pişirilmek istenen borcam ya da tepsiye dizilir 2.
    6. Tüm yufkalar bitince kalan sos yufkaların üzerine dökülür 2.
    7. Yufkaların sosu çekmesi için 5 dakika beklenir 2.
    8. Fırın 180 derecede ısıtılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir 2.
    Ayrıca, labneli rulo börek yapmak için şu malzemeler gereklidir:
    • 6 adet baklavalık yufka 3;
    • 2-3 yemek kaşığı tereyağı 3;
    • iç harcı için; 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, 300 gr ıspanak, tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 tutam kişniş tohumu, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, 100 gr labne peyniri 3.
    Labneli rulo börek yapımı:
    1. Soğanı çok ince kıyın ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın 4.
    2. Tavaya zeytinyağı ilave ederek soğanı hızlı ateşte bir dakika kadar soteleyin, ardından havucu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin 4.
    3. Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın 4.
    4. Soğuyan harcı içerisine Pınar Labne’yi ve küçük doğranmış domatesi ilave edin ve karıştırın 4.
    5. Kare şeklinde kesilmiş milföy hamurlarının içine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda ekleyin ve kenarlarını güzelce kapatın 4.
    6. Milföy hamurunun üstüne yumurta sarısı sürün ve 180°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin 4.
    Labneli börek tarifi için ayrıca **

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Pınar labne ile börek olur mu?

    Evet, Pınar labne ile börek yapılabilir. Pınar, labneli börek tarifleri sunmaktadır. Bunun yanı sıra, Pınar Labne kullanılarak hazırlanan çeşitli börek tarifleri de bulunabilir, örneğin, laz böreği. Pınar labne ile yapılabilecek diğer börek tariflerine ulaşmak için Pınar'ın online platformundaki tarifler bölümüne göz atılabilir.

    Börek yaparken yufka yerine ne kullanabilirim?

    Börek yaparken yufka yerine şu malzemeler kullanılabilir: 1. Karnabahar: Rendelenmiş karnabahar, börek harcının ana malzemesi olarak kullanılabilir. 2. Kabak: Rendelenmiş kabak, yufka yerine sağlıklı bir alternatiftir ve böreğe nem ve lezzet katar. 3. Mısır unu: Glütensiz bir alternatif olarak börek hamuru için mısır unu kullanılabilir. 4. Yulaf ezmesi: Börek harcının kıvamını artırmak için yulaf ezmesi eklenebilir. Ayrıca, hazır yufka kullanırken aralarına sürmek için yoğurt, süt, sirke ve soda gibi malzemeler de böreğin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.

    Labneli börek harcı nasıl hazırlanır?

    Labneli börek harcı hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 paket Pınar Labne; 1 dilim beyaz peynir; 1 demet maydanoz. Hazırlanışı: 1. Yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sos elde edilir. 2. Pınar Labne, beyaz peynir ve ufak ufak doğranmış maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Labneli börek harcı hazır! Not: Tarif, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir, örneğin patatesli labneli börek için patates, biberiye ve maydanoz eklenebilir.

    Börek çeşitleri nelerdir?

    Börek çeşitlerinden bazıları şunlardır: Su böreği. Sigara böreği. Kol böreği. Çıtır börek. Avcı böreği. Gül böreği. Tepsi böreği. Laz böreği. Kürt böreği. Paçanga böreği. Ayrıca, hazır yufkayla yapılan börek çeşitlerinden bazıları da şunlardır: peynirli çıtır börek; fırında sigara böreği; hazır yufkayla çıtır çıtır Boşnak böreği; banyolu börek; sodalı çıtır çıtır kol böreği; ıspanaklı börek; tavada kolay su böreği; Adana böreği; gonca gül böreği; üçgen börek.