Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel börek hamuru için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Yarım bardak ılık suyun içine mayayı boşaltın ve üstünü kapatın 1. 10 dakika sonra yoğurma kabına alın 1.
- Üzerine un ve tuzu ekleyin 1.
- Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun 1. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1.
- İsteğe bağlı olarak sıvı yağ katabilirsiniz 1.
- Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin 1.
Börek hamuru yaparken kullanılan unun taze ve elenmiş olması, sıvının yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun pürüzsüz olana kadar yoğrulması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: