Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kete tarifinde püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Hazırlanışı: Süt, su, ayçiçek yağı, kuru maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırıp, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 1. Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat dinlendirin 1.
- İç Harcın Hazırlanışı: Ayçiçek yağını bir tencereye alıp ısıtın, üzerine un ve tuzu ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika kadar pişirin 1. Karışımı ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın 1.
- Bezelerin Açılması: Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi yuvarlayın 1. Üzerini örtüp 5 dakika kadar dinlendirin 1. Bezeleri teker teker açıp, her açtığınız bezeye sıvı yağ sürün 1.
- Şekil Verme: İç harcı koyarak, her iki bezeyi rulo şeklinde sarın ve iyice açarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin 1. Çatalla her tarafına bastırarak şekil verin 1.
- Pişirme: Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında kete pişene kadar bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: