Buradasın
Kemikli barbunya yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemikli barbunya yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram taze barbunya 12
- 1 adet soğan 12
- 1 adet havuç 12
- 2 diş sarımsak 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 12
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 3 su bardağı su 2
Yapılışı:
- Ayıklanmış barbunyaları tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın 1.
- Haşlanan barbunyanın suyunu süzün 1.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun 1.
- Havucu ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun 1.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Barbunyaları ekleyin, toz şeker ve tuzunu da koyup üzerine gelecek kadar ılık su döküp karıştırın 1.
- Kaynayınca ocağın altını kısın ve 20-25 dakika hafif suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın, servis tabağına alın ve üzerini süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: