En güzel barbunya yemeğini pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 1 su bardağı barbunya (bir gece önceden suda bekletilmiş) - 1 adet kuru soğan (doğranmış) - 2 adet havuç (doğranmış) - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 2 diş sarımsak (doğranmış) - 2 su bardağı sıcak su - 1 çay kaşığı tuz, karabiber - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı domates salçası Hazırlanışı: 1. Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. 2. Havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. 3. Barbunyayı ekleyip karıştırın, ardından salça, tuz, şeker ve sıcak suyu ilave edin. 4. Orta ateşte barbunyalar yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Ayrıca, barbunya yemeğini pilaki veya salata olarak da pişirebilirsiniz.