Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlama yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1/2 kg un, 1 çay bardağı süt veya yoğurt, 2 kaşık sıvı yağ, 30 g maya, su, tuz 1.
- Sosu için: 500 g kıyma, 2 adet kıyılmış soğan, cırgalan kırmızı toz biber, maydanoz, sıvı yağ, tuz 1.
Yapılışı:
- Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki su ile orta sertlikte bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve bezeler 1 mm kalınlığında 20-25 cm çapında açılır 1.
- Açılan yufkalar sac veya teflon tavada pişirilir 1.
- Sosu için bir tencerede soğan yağda kavrulur, ardından kıyma, kırmızı toz biber ve tuz eklenip biraz daha kavrulur 1.
- Yeterli miktarda su eklenerek en az 15 dk kadar kaynatılır 1.
- Kalın yufkalara hazırlanan harç tek tek kaşıkla sürülerek üst üste koyulur ve dörde kesilerek sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: