Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlama (Kayseri yağlaması veya şebit olarak da bilinir) yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, yarım su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı instant maya, bir tatlı kaşığı toz şeker 2.
- İç harç için: 350 gram kıyma, üç adet rendelenmiş domates, bir buçuk yemek kaşığı domates salçası, bir adet soğan, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz, yarım su bardağı su, bir adet köy biberi 2.
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın 2. Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın 2. Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun 2.
- Mayalanma: Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın 2. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika mayalandırmaya bırakın 2.
- Bezelerin hazırlanması: Mayalanan hamurdan bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- İç harcın hazırlanması: Soğanları küp küp doğrayın 2. Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin 2. Ardından içine soğanları ve yeşil biberleri ilave edip kavurun 2.
- Birleştirme: Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın 2. Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın 2. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin 2. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka, ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın 2.
- Servis: Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve yağlamayı dilimleyerek servis edin 2.
Yağlama yaparken, hamurun iyi mayalanması, kıymalı harcın lezzetli olması ve pişirme sırasında hamurun tam kıvamında olması gibi püf noktalara dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: