Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneşte kurutma:
- Çürük olmayan, çok yumuşak veya sert olmayan kayısıları seçin 12.
- Kayısıları yıkayıp kurulayın 12.
- Kayısıları çekirdekli ve bütün bir halde temiz bir bez üzerine dizin 12.
- 3-4 gün boyunca doğrudan güneş ışığı alan bir yerde bekletin 12.
- Kayısıların üzerine bastırarak çekirdeklerini çıkarın ve renklerinin dilediğiniz duruma gelmesini bekleyin 12. Bu süre, güneşin şiddetine bağlı olarak 5-10 gün arasında değişebilir 12.
Fırında kurutma:
- Kayısıları yıkayıp kurutun ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın 12.
- Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve kayısıları etli kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin 12.
- 70 derecede önceden ısıtılmış fırında ara ara çevirerek ortalama 6-7 saat boyunca kurutun 12. Fırının performansına göre bu süre biraz daha uzayabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: