Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kaliteli kuru kayısı, gün kurusu olarak kabul edilir 45. Gün kurusu, tamamen olgunlaşmış kayısılardan elde edilir ve şeker oranı yüksektir 4. Sarı kuru kayısı ise daha az olgunlaşmış, daha sert kayısılardan üretilir ve raf ömrü ile tazeliğini koruma açısından daha iyidir 4.
Bazı kaliteli kuru kayısı markaları:
- Antep Pazarı: Doğal ve taze lezzetli, Çorum menşeli ürünler 1.
- YÖRESELAZIĞ Malatya Kayısı: Organik, hiçbir fabrikasyon işlem görmemiş 1.
- Aksu Yöresel: Malatya kökenli, yumuşak dokulu ve göz alıcı sarı renkli 2.
Kuru kayısı seçerken, sülfitlenmemiş ve doğal olarak kurutulmuş olanları tercih etmek daha sağlıklı bir seçim olacaktır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: