Karamel ve çikolata ile espresso yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Çikolata Kaplı Espresso Tarifi: - Malzemeler: 100 gr espresso kahve çekirdeği, 150 gr kaliteli bitter, sütlü veya beyaz çikolata, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (isteğe bağlı). - Yapılışı: 1. Çikolatayı benmari usulü eritin. 2. Hindistan cevizi yağını ekleyin ve karıştırın (isteğe bağlı). 3. Espresso çekirdeklerini erimiş çikolatanın içine dökün ve iyice kaplandığından emin olun. 4. Çekirdekleri bir çatal yardımıyla tek tek alın ve yağlı kağıt üzerine dizin. 5. Oda sıcaklığında veya buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekleterek çikolatanın donmasını sağlayın. 2. Karamel Macchiato Tarifi: - Malzemeler: 2 shot espresso (60 ml), 170 ml süt, 2 yemek kaşığı vanilya şurubu veya sosu, karamel şurubu veya sosu. - Yapılışı: 1. Bardağınıza vanilya şurubunu dökün. 2. Süt çırpıcıda çırpılmış veya buharda ısıtılmış 170 ml sütü bardağınıza alın. 3. Üzerine 2 shot espressoyu dökün. 4. Son olarak 2 pump kadar karamel şurubu dökün veya sos kullanıyorsanız karamel sosunu dilediğiniz kadar bardağınızın üzerinde gezdirin.