Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamel yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin 1.
- Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar 1.
- Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağını ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın 1.
- Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin 1.
- Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın 1.
- Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz 1.
- Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın, aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır 1.
- Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın 1.
- Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz 1.
- İlk aşamada şekere 4 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: