Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamel yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker 25;
- 1/4 su bardağı soğuk su 2;
- 2-3 damla limon suyu 2;
- 200 ml krema 5;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 5.
Yapılışı:
- Toz şeker, su ve limon suyunu bir sos tenceresine koyun 25.
- Orta-kısık ateşte pişirmeye başlayın 25.
- Tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın, kaşık kullanmayın 2.
- Şeker eriyip koyu bir amber rengi aldığında tencereyi kenara alın 2.
- İçerisine kremayı ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın 25.
- Tereyağını ekleyin, tereyağı eriyince vanilyayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın 2.
Karamel, sıcakken daha akışkan olup soğudukça koyulaşır 1. Kıvamı başta sulu olsa da zamanla orta koyulukta bir kıvam alır 2.
Karameli buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: