Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kapama pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 1 kilo kemikli kuzu eti, 1 litre su, 1 adet marul, 1 bağ taze soğan, 1 bağ dereotu, tuz, karabiber 3.
- Hazırlık: Kapamalık kemikli kuzu etini tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 45-50 dakika pişirin 3.
- Pişirme: Haşladığınız etlerin suyunu süzün 3. Tencerenin tabanına marul yapraklarını yerleştirin, üzerine dereotu ve iri doğranmış taze soğan beyaz kısımlarını ekleyin 3. Kemiklerinden ayırdığınız etleri yerleştirin ve üzerine 3-4 kat marul yaprakları dizin 3. En üste kalan taze soğanların yeşil kısımlarını iri olacak şekilde kesin ve marulları kapatacak şekilde yerleştirin 3.
- Son Aşama: Ayırdığınız et suyundan 2 su bardağı üzerine gezdirin, tuz ve karabiber serpin 3. Tencerenin kapağını kapatarak marullar iyice pişip özleşene kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin 3.
- Servis: Marullar piştikten sonra 5-6 dakika dinlendirip sıcak servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: