Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu eti kapaması pişirmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu kol veya but eti (kemikli) 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 2 adet orta boy kuru soğan 1
- 4 diş sarımsak 1
- 2 adet havuç 1
- 1 su bardağı bezelye 1
- 5 su bardağı sıcak su veya et suyu 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı kekik 1
- 1 adet defne yaprağı 1
- 1/2 limonun suyu 1
- 1/2 demet dereotu (servis için) 1
Hazırlanışı:
- Kuzu etlerini tuz ve karabiberle ovun 1.
- Geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp etleri her iki tarafı da kızarana kadar mühürleyin 1.
- Etler mühürlenince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun 1.
- Doğranmış havuçları ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin 1.
- Üzerine bezelye ve defne yaprağını ekleyin 1.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın 1.
- Orta-kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5–2 saat pişirin 1.
- Pişmeye yakın kekik ve limon suyunu ekleyin 1.
- Ocaktan alınca dereotu serperek sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, kuzu kapama tarifini pirinçle de deneyebilirsiniz 2. Bunun için:
- Kuzu etlerini tencereye koyarak kıyılmış kuru soğan ile haşlayın ve içine bir tutam tuz atın 2.
- Tereyağında pirinçleri kavurun 2.
- Kavrulan pirinçleri tepsinin altına yayın 2.
- Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyunu koyun 2.
- Su etlerin hizasına gelmelidir, gerekirse su ilavesi yapın 2.
- Kıyılmış taze soğan ve taze naneyi ekleyip karabiberi ilave ederek fırına verin 2.
- 30 dakika kadar pişirin ve piştikten sonra fırında dinlendirerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: