Kuzu kapama pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Malzemeler: 1 kilo kemikli kuzu eti, 1 litre su, 1 adet marul, 1 bağ taze soğan, 1 bağ dereotu, tuz, karabiber. 2. Hazırlık: Kapamalık kemikli kuzu etini tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 45-50 dakika pişirin. 3. Pişirme: Haşladığınız etlerin suyunu süzün. 4. Son Aşama: Ayırdığınız et suyundan 2 su bardağı üzerine gezdirin, tuz ve karabiber serpin. 5. Servis: Marullar piştikten sonra 5-6 dakika dinlendirip sıcak servis edin. Ayrıca, farklı kuzu kapama tarifleri için yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve diyetkolik.com gibi siteler ziyaret edilebilir.