Kuzu eti kapaması pişirmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 kg kuzu kol veya but eti (kemikli) - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 adet orta boy kuru soğan - 4 diş sarımsak - 2 adet havuç - 1 su bardağı bezelye - 5 su bardağı sıcak su veya et suyu - 1 çay kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 adet defne yaprağı - 1/2 limonun suyu - 1/2 demet dereotu (servis için) Hazırlanışı: 1. Kuzu etlerini tuz ve karabiberle ovun. 2. Geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp etleri her iki tarafı da kızarana kadar mühürleyin. 3. Etler mühürlenince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun. 4. Doğranmış havuçları ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. 5. Üzerine bezelye ve defne yaprağını ekleyin. 6. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 7. Orta-kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5–2 saat pişirin. 8. Pişmeye yakın kekik ve limon suyunu ekleyin. 9. Ocaktan alınca dereotu serperek sıcak servis yapın. Ayrıca, kuzu kapama tarifini pirinçle de deneyebilirsiniz. Bunun için: 1. Kuzu etlerini tencereye koyarak kıyılmış kuru soğan ile haşlayın ve içine bir tutam tuz atın. 2. Tereyağında pirinçleri kavurun. 3. Kavrulan pirinçleri tepsinin altına yayın. 4. Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyunu koyun. 5. Su etlerin hizasına gelmelidir, gerekirse su ilavesi yapın. 6. Kıyılmış taze soğan ve taze naneyi ekleyip karabiberi ilave ederek fırına verin. 7. 30 dakika kadar pişirin ve piştikten sonra fırında dinlendirerek servis yapın.