Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalbura bastı tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 gr tereyağı 1;
- 2 yumurta 1;
- 1 tutam tuz 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 su bardağı ceviz 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1.
Şerbet için:
Yapılışı:
- Unun ortası havuz yapılır 1. Yağ, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur 1.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir 1.
- Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur arkasında elle döndürülerek şekil verilir 1.
- 150 derecede 30-35 dakika pişirilir 1.
- Piştikten sonra üzerine kaynatılıp soğutulan şerbet dökülür 1.
Alternatif bir kalbura bastı tatlısı tarifi için Şükran Kaymak'ın videosunu izleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: