Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un, 1 çay bardağı irmik, 3-4 damla limon, 1 yumurta, 120 gram ceviz içi, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu 12.
- Şerbet için: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, birkaç damla limon suyu 24.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın 12.
- Hamuru yoğurun: Un hariç malzemeleri karıştırın, üzerine limonu sıkılmış karbonatı ekleyin ve azar azar unu ilave edin 12. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun 1.
- Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve süzgeç veya kalbur üzerinde bastırarak şekil verin 12. Cevizi ortasına koyarak birleştirin 1.
- Pişirin: Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıları 25-30 dakika pişirin 12.
- Şerbeti dökün: Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün 12.
Şerbetin iyice çekilmesi için tatlıyı birkaç saat dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: