• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Kalburla tatlı nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kalbura bastı tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 200 gr tereyağı 1;
    • 2 yumurta 1;
    • 1 tutam tuz 1;
    • 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
    • 1 su bardağı ceviz 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya 1.
    Şerbet için:
    • 1,5 kg toz şeker 1;
    • 1 litre su 1;
    • Yarım limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Unun ortası havuz yapılır 1. Yağ, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur 1.
    2. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir 1.
    3. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur arkasında elle döndürülerek şekil verilir 1.
    4. 150 derecede 30-35 dakika pişirilir 1.
    5. Piştikten sonra üzerine kaynatılıp soğutulan şerbet dökülür 1.
    Alternatif bir kalbura bastı tatlısı tarifi için Şükran Kaymak'ın videosunu izleyebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. kulturportali.gov.tr
        1
      2. sukrankaymak.com
        2
      3. yemekdili.com
        3
      4. nefisyemektarifleri.com
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Kalburla tatlı yapmanın püf noktaları nelerdir?

    • Cevizli tatlıların farklı çeşitleri var mıdır?

    • Kalbura bastı tatlısının tarihçesi nedir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kalburla mı rendeyle mi yapılır?

    Kalburabastı tatlısı hem kalbur hem de rende ile yapılabilir. Orijinal tarifinde kalbur kullanılarak şekil verilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kalbur Abastının püf noktası nedir?

    Kalburabastının püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamur yoğururken içine bir kaşık kadar sirke eklemek, tatlının kıyır kıyır olmasını sağlar. 2. Şerbetin Soğuk Olması: Tatlı sıcakken, şerbetin mutlaka soğuk olması gerekir. 3. Şekil Verme: Kalburabastıya şekil vermek için kalbur veya rendenin kalın tarafı kullanılabilir. 4. Pişirme Süresi: Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirmek idealdir. 5. Karbonat Kullanımı: Karbonatı limon ile karıştırıp köpürtmek, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar.
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    • #TürkMutfağı
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Kalbur Bastı hangi yöreye ait?

    Kalbura bastı tatlısı, Sivas yöresine aittir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kalbura basma şerbeti nasıl yapılır?

    Kalbura bastı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3,5 su bardağı şeker - 3,5 su bardağı su - Yarım limonun suyu Yapılışı: 1. Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın. 2. Kaynara çıkan şerbetin içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. 3. Şerbet soğuyana kadar bekletin. Kalbura bastı tatlısını pişirdikten sonra, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    5 kaynak

    Kalburabastı ve kalbur tatlısı aynı mı?

    Kalburabastı ve kalbur tatlısı aynı tatlıyı ifade eder. Bu tatlı, hamurunun kalbur veya kevgire bastırılmasıyla yapıldığı için bu ismi almıştır.
    • #Yemek
    • #Tatlılar
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Kalbur ile neler yapılır?

    Kalbur ile çeşitli işlemler yapılabilir: 1. Yemek Pişirme: Kalbur, doğrudan üzerinde yemek pişirmek için kullanılır ve yumurtalar, domuz pastırması, krepler, Fransız tostu, hash browns gibi yiyecekler için uygundur. 2. Un ve Malzeme Eleme: Kalbur, un, irmik veya diğer kuru malzemeleri elemek için kullanılır. 3. Sebze ve Meyve Yıkama: Kalbur, sebzeleri yıkamak ve fazla nişastayı çıkarmak için de kullanılabilir. 4. Tatlı Yapımı: Kalbur, kalburabastı gibi tatlıların yapımında şekil vermek için kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #MutfakAletleri
    • #YemekPişirme
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"e08u0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkalburla-tatli-nasil-yapilir-1441358178%3Flr%3D213%26ncrnd%3D63221","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6700010701753899170","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753899185371157-2577679828732891420-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-191-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"e08u1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"e08u2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kalbura bastı tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:**\n\n* 200 gr tereyağı [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 2 yumurta [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 1 tutam tuz [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 2 yemek kaşığı yoğurt [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 1 su bardağı ceviz [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 1 paket kabartma tozu [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 1 paket vanilya [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n\n**Şerbet için:**\n\n* 1,5 kg toz şeker [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* 1 litre su [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi);\n* Yarım limon suyu [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Unun ortası havuz yapılır [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi). Yağ, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n2. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n3. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur arkasında elle döndürülerek şekil verilir [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n4. 150 derecede 30-35 dakika pişirilir [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n5. Piştikten sonra üzerine kaynatılıp soğutulan şerbet dökülür [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi).\n\nAlternatif bir kalbura bastı tatlısı tarifi için **Şükran Kaymak'ın** videosunu izleyebilirsiniz [```2```](https://sukrankaymak.com/kalbura-basti-tatlisi-tarifi-kolay/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi","title":"KALBURA BASTI | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi"},{"sourceId":2,"url":"https://sukrankaymak.com/kalbura-basti-tatlisi-tarifi-kolay/","title":"Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi (Kolay) - Şükran Kaymak","shownUrl":"https://sukrankaymak.com/kalbura-basti-tatlisi-tarifi-kolay/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.yemekdili.com/kalbura-basti-tatlisi","title":"KALBURA BASTI TATLISI Tarifi & Nasıl Yapılır? | Yemekdili","shownUrl":"https://www.yemekdili.com/kalbura-basti-tatlisi"},{"sourceId":4,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/kalbur-tatlisi-5522773/","title":"Kalbur Tatlısı - Nefis Yemek Tarifleri - #5522773","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/kalbur-tatlisi-5522773/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/kalburabasti-tarifi","title":"Kalburabastı Tarifi: Kalburabastı Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/kalburabasti-tarifi"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kalburla tatlı nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kalburla tatlı yapmanın püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=Kalburla+tatl%C4%B1+yapman%C4%B1n+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Cevizli tatlıların farklı çeşitleri var mıdır?","url":"/search?text=Cevizli+tatl%C4%B1+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kalbura bastı tatlısının tarihçesi nedir?","url":"/search?text=Kalbura+bast%C4%B1+tatl%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1n+tarih%C3%A7esi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kalburla+tatl%C4%B1+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6700010701753899170","reqid":"1753899185371157-2577679828732891420-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-191-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753899185371157-2577679828732891420-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-191-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"e08u3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kutahya/neyenir/kalbur-koftes?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kalburabasti-yapmanin-7-kolay-yolu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/efsane-kalburabasti-tatlisi/6934?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalburla-mi-rendeyle-mi-yapilir-1429088861","header":"Kalburla mı rendeyle mi yapılır?","teaser":"Kalburabastı tatlısı hem kalbur hem de rende ile yapılabilir. Orijinal tarifinde kalbur kullanılarak şekil verilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/htgastro/lezzetli-hatlar/kiyir-kiyir-kalburabasti-3574630?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nihaletik.com/yemek/pasta/tatlilar/serbetlitatlilar/kalbura-basti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/kiyir-kiyir-kalburabasti-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalbur-abastinin-puf-noktasi-nedir-3973633165","header":"Kalbur Abastının püf noktası nedir?","teaser":"Kalburabastının püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamur yoğururken içine bir kaşık kadar sirke eklemek, tatlının kıyır kıyır olmasını sağlar. 2. Şerbetin Soğuk Olması: Tatlı sıcakken, şerbetin mutlaka soğuk olması gerekir. 3. Şekil Verme: Kalburabastıya şekil vermek için kalbur veya rendenin kalın tarafı kullanılabilir. 4. Pişirme Süresi: Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirmek idealdir. 5. Karbonat Kullanımı: Karbonatı limon ile karıştırıp köpürtmek, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.pinterest.com/muzeyyenvarlik/kalbura-bast%C4%B1/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.buyuknet.com/soru/kalbura-basti-hangi-sehirde-meshurdur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.iletisimbilgisi.com.tr/tarifi/kalbura-basti-tarifi---nefis-yemek-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dilektoksoy.blogspot.com/2014/04/kalburabast-kalburabasma-tatls.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalbur-basti-hangi-yoreye-ait-1694813820","header":"Kalbur Bastı hangi yöreye ait?","teaser":"Kalbura bastı tatlısı, Sivas yöresine aittir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/amasya/neyenir/amasya-kalbura-basti-halbur-tatlisi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/www.kolayevyemekleri.net/kalbura-basti-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzettramvayi.com/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kalbura-basti-tarifi/5414?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/kalburabasti-tarifi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalbura-basma-serbeti-nasil-yapilir-37117628","header":"Kalbura basma şerbeti nasıl yapılır?","teaser":"Kalbura bastı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3,5 su bardağı şeker - 3,5 su bardağı su - Yarım limonun suyu Yapılışı: 1. Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın. 2. Kaynara çıkan şerbetin içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. 3. Şerbet soğuyana kadar bekletin. Kalbura bastı tatlısını pişirdikten sonra, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyelezzet.com/kalburabasti-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/tatlilar/kalburabasti-tarifi-bayramda-lezzet-soleni-yasatacak?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.youtube.com/watch%3fv=VjK_vdy-bGM?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sibelyalcin.com.tr/kalburabasti-tatlisi-hurma/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kalburabasti/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalburabasti-ve-kalbur-tatlisi-ayni-mi-2892173864","header":"Kalburabastı ve kalbur tatlısı aynı mı?","teaser":"Kalburabastı ve kalbur tatlısı aynı tatlıyı ifade eder. Bu tatlı, hamurunun kalbur veya kevgire bastırılmasıyla yapıldığı için bu ismi almıştır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.hiloved.com/griddles-hakkinda-her-sey/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://diyarbakirevdenevenakliye.com/kalbur-nedir-kalbur-ne-demek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/kutahya/neyenir/kalbur-koftes?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kalburabasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sozcu.com.tr/kalburabasti-nasil-yapilir-kalburabasti-tatlisi-puf-noktasi-szcu9-wp5459991?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kalbur-ile-neler-yapilir-4025687282","header":"Kalbur ile neler yapılır?","teaser":"Kalbur ile çeşitli işlemler yapılabilir: 1. Yemek Pişirme: Kalbur, doğrudan üzerinde yemek pişirmek için kullanılır ve yumurtalar, domuz pastırması, krepler, Fransız tostu, hash browns gibi yiyecekler için uygundur. 2. Un ve Malzeme Eleme: Kalbur, un, irmik veya diğer kuru malzemeleri elemek için kullanılır. 3. Sebze ve Meyve Yıkama: Kalbur, sebzeleri yıkamak ve fazla nişastayı çıkarmak için de kullanılabilir. 4. Tatlı Yapımı: Kalbur, kalburabastı gibi tatlıların yapımında şekil vermek için kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/mutfakaletleri","text":"#MutfakAletleri"},{"href":"/yacevap/t/yemekpisirme","text":"#YemekPişirme"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"e08u4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"e08u5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"e08uw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}