Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağılan anne sütü şu şekillerde kullanılabilir:
- Kaşık veya geniş ağızlı bir bardak/fincan ile 12. Biberon kullanımı, bebeğin anne memesini reddetmesine neden olabileceğinden önerilmez 12.
- Şırınga veya kadeh ile 25.
Sağılan sütün kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler:
- El hijyenine önem vermek 4.
- Sütün saklama koşullarına dikkat etmek 24. Sağılan anne sütü; 19-26 °C aralığında yaklaşık 4 saat, buzdolabında 0-4 °C aralığında ise 4 gün muhafaza edilebilir 1.
- Sütün sağıldığı saati etiketlemek 24. Bu, bebeğin sabah, öğle ve akşam sütlerini zamanına göre koordine etmeyi sağlar 2.
- Sütü ısıtmak için doğrudan ateş veya mikrodalga kullanmamak 4. Buzdolabından alınan süt, ılık su ile ısıtılabilir; dondurucudan alınan süt ise bir gece önceden buzdolabı rafına alınarak çözülebilir 4.
En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktora başvurulması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: