Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jersey sütünden yapılan yoğurt, yüksek protein ve yağ içeriği sayesinde kremamsı ve yoğun bir dokuya sahip olur 25.
Jersey sütünden yoğurt yapmak için bazı adımlar:
- Sütün hazırlanması: Süt, 45-48 derece arasında ısıtılır 34. Gıda termometresi kullanılarak doğru sıcaklık kontrol edilir 4.
- Mayalama: Küçük bir kapta yoğurt mayası, şeker ve tuz karıştırılır, üzerine 4 yemek kaşığı pişmiş süt eklenerek homojen bir karışım elde edilir 3. Mayalama kabına süt dökülüp, hazırlanan maya yavaşça eklenir ve tahta bir kaşıkla karıştırılır 3.
- Mayalanma süreci: Kap, bir sofra beziyle sarılarak oda sıcaklığında bekletilir, ardından buzdolabında dinlendirilir 34.
Püf noktaları:
- Sütün çok sıcak mayalanması yoğurdun ekşi olmasına, çok soğuk mayalanması ise yoğurdun tutmamasına neden olabilir 4.
- Mayalama sürecinde kapların kapatılması, yoğurdun sulanmasına yol açabilir 4.
Jersey sütünden yapılan yoğurt, buzdolabında saklandığında genellikle 7-10 gün tazeliğini korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: