Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir lor kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tuzsuz lor peyniri 34;
- 1,5 su bardağı toz şeker 34;
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazı üzeri için) 34;
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 34;
- 1 paket kabartma tozu 34;
- 1 paket vanilya 34;
- 3,5-4 su bardağı un 34;
- 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için) 34.
Yapılışı:
- Derin bir kapta lor peyniri ve toz şeker yoğurulur 34.
- Bir yumurtanın tamamı ve ikinci yumurtanın sadece sarısı ilave edilir 34.
- Bir yumurtanın beyazı bir kaseye ayrılır 34.
- Ayçiçek yağı da eklenir ve karıştırmaya devam edilir 34.
- Tamamen özleştikten sonra un, kabartma tozu ve vanilya karışımı azar azar eklenir ve yoğurmaya devam edilir 34.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edildikten sonra cevizden biraz büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır 34.
- Parçalara tam bir top şekli verilip, önce yumurta akına sonra toz şekere batırılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 34.
- 175°C sıcaklıkta, fırının orta rafında, yaklaşık 25 dakikada pişirilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: